Handmaid’s Tale S2 recensie op Proximus Movies & Series

Handmaid's Tale S2 recensie op Proximus Movies & SeriesHandmaid’s Tale S2 **** 1/2

Bedenker: Bruce Miller (The 100)

Met Elisabeth Moss, Ann Dowd, Yvonne Strahovski, Joseph Fiennes, Max Minghella, Samira Wiley, O-T Fagbenle,…

Speeltijd: 13 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van The Man in the High Castle & het vorige seizoen van The Handmaid’s Tale.

Het verhaal: De terreur gaat verder in republiek Gilead en Offred probeert kost wat kost uit de nachtmerrie te stappen waarin ze terecht is gekomen. Maar er is licht aan het einde van het tunnel…

Ons verdict: Na de seizoensfinale van het 1ste seizoen van The Handmaid’s Tale op VRT Nu kan je onmogelijk zeggen dat je geen stapje verder wil. The Handmaid’s Tale was één van onze top 5 series van 2017 en met de talloze prijzen die de show verdiende, zijn we blij dat VRT deze legendarische serie opnam in zijn Vlaams aanbod. Maar verderkijken kan! Het 2de seizoen ligt immers binnen handbereik, want The Handmaid’s Tale S2 is exclusief te zien met de Proximus Movies & Series Pass en iedere fan van Elisabeth Moss & schrijfster Margaret Atwood kan zich onmogelijk toegang tot deze ijzersterke serie te ontkennen.

Elisabeth Moss in Handmaids Tale S2 op Proximus Movies & Series
Handmaid’s Tale S2 begint een stuk spannender en donkerder dan zijn voorganger met de tweestrijd tussen Elisabeth Moss & Ann Dowd die de toon van het hele seizoen meteen zet in de eerste minuten. De continuïteit van The Handmaid’s Tale blijft gegarandeerd met het tempo & de cinematografie, maar de onderdanigheid & onderdrukking die primeerde in het verhaal van seizoen 1 wordt geleidelijk aan vervangen door hoop & rebellie in seizoen 2. Bedenker Bruce Miller kleurt stilletjes aan buiten de lijntjes van het boek dat hij voor handen had, maar hij blijft ode brengen aan Het Verhaal van de Dienstmaagd door de mythologie van de franchise zoals The Colonies tot leven te brengen op het kleine doek en een idee te geven van de pre-Gilead maatschappij. Het scenario is misschien iets of wat te traag met momenten (vergelijkbaar met het eerste seizoen van Westworld), maar de spanning is vanwege het gevoel dat er steeds iets op komst is te snijden.

Kortom, The Handmaid’s Tale moet je verder blijven kijken. Seizoen 2 zorgt voor de nodige continuïteit en dat zal fans geïntrigeerd houden. Wij leggen het op een vergelijkbaar niveau als Westworld S2 en dan weet je hoe sterk dit 2de seizoen is.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter