6 Underground recensie op Netflix België

6 Underground *** 1/2

Regie: Michael Bay (Transformers-franchise)

Met Ryan Reynolds, Mélanie Laurent, Ben Hardy, Dave Franco, Adria Arjona, Manuel Garcia-Rulfo, Corey Hawkins, Lior Raz,…

Speeltijd: 127′

Ga kijken als je hield van 21 Jump Street, Daybreak & andere actiekomediefilms door Michael Bay zoals Pain and Gain & 2 Guns.

Het verhaal: Maak kennis met een nieuw groep actiehelden. 6 niet-traceerbare agenten, volledig van de grid. Ze hebben hun verleden begraven, zodat ze de toekomst kunnen veranderen.

De cast van 6 Underground Netflix recensie

Ons verdict: Michael Bay had 5 Transformers-films nodig om door te hebben dat het tijd was voor iets anders en dat doet hij enigszins door voor Netflix samen met niemand minder dan Ryan Reynolds te gaan werken. En ook een beetje scenarioschrijvers Rhett Reese &  Paul Wernick die voor de 4de keer samenwerken voor een film na Deadpool, Life & Deadpool 2. One happy family! Met andere woorden…

De cast van 6 Underground Netflix recensie

And a match made in heaven, want humor was nooit de sterkste kant van de regisseur achter films zoals The Rock, Armageddon & Bad Boys en Reynolds die de succesvolle (grappige) oneliners heeft opgepikt van zijn personage Deadpool neemt dit met alle glans over. Sterker dan pakweg een Mark Wahlberg (2 Guns) of Dwayne Johnson (Pain & Gain) in het genre der actiekomedies. Bay verwerkt steeds zijn eigen tonen in zijn films en dat is met deze Netflix-film van 150 miljoen dollar niet anders. 6 Underground start immers geslaagd met een knalharde ‘openingsscène’ van meer dan 20 minuten vol heerlijk stuntwerk met een gatlelijke geelgroene Alfa Romeo in de hoofdrol. 6 Underground neemt ook hier & daar wat shots over van het vorige werk van Bay (denk maar aan de woestijnscènes uit 13 Hours) en de sell copies-blockbustermeester, die één van rijkste regisseurs uit Hollywood is, zet de puntjes op de i met zijn kunnen door occassioneel sterk uit de hoek te komen met een vernuftig shot (cfr. de traumatische scène van Corey Hawkins). Netflix vult met 6 Underground ook een gatje op bij ons mannen die lekker veel bloed, maar ook seks & bloot op het scherm te brengen. Tot slot zwakt 6 Underground wat af naar het einde toe, dat ergens wel te verwachten was.

Kortom, humor van Ryan Reynolds + bombastische filmstijl van Michael Bay = 6 Underground. Entertainment verzekerd op vrijdagavond dankzij Netflix!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter