2 Guns review

2 Guns poster2 Guns ***1/2

Regie: Baltasar Kormákur (Contraband)

Met: Denzel Washington, Mark Wahlberg, Paula Patton, Bill Paxton, James Marsden, Edward James Olmos

Speelduur: 105′

Ga kijken als je houdt van een ouderwets goed schuldig vertier à la Lethal Weapon en Bad Boys.

Het verhaal: Twee undercoveragenten (van resp. de DEA en de Navy, red.) worden door de omstandigheden gedwongen elkaar te helpen in hun jacht op een drugskartel, én een half leger corrupte overheidsagenten … .

denzel washington en mark wahlberg in 2 guns

Ons verdict: Je mag van The Expendables films denken wat je wil, maar die ode aan de actieknallers van weleer (en vooral het bijbehorend box office succes) heeft er wel voorgezorgd dat de old skool actiefilm opnieuw een kans krijgt in Hollywood. Denk maar aan zowat alle films met Jason Statham in actieheld-modus, en recent ook aan de schaamteloze Die Hard klonen Olympus Has Fallen en White House Down. Deze 2 Guns haalt z’n mosterd vooral bij die andere legendarische actiefranchise uit de late jaren ’80, Lethal Weapon. Alle clichés van het buddy cop genre passeren de revue, weliswaar overgoten met een postmodern meta-sausje.

2 Guns heeft een mager excuus voor een plot, maar maakt dit quasi volledig goed door het charisma van het heerlijke duo Washington-Wahlberg, het sex-appael van Paula Patton, de over-the-top-gaande Bill Paxton -die met elke scène gaat lopen waarin hij voorkomt- en de pokdalige karakterkop van Olmos. Voeg hierbij snedige R-rated actie en een paar spitsvondige one-liners die de grootmeester zelf, Shane Black, naar de kroon steken, en je krijgt met 2 Guns een kleine twee uur -zichzelf nergens serieus nemend- schuldig vertier. Als ze volgende keer iets meer tijd steken in een noemenswaardig plot, zien wij Denzel en Marky Mark zelfs graag terugkeren in -waarom niet?- 2 Guns II.

Neem alvast een korte blik aan de schermen van 2 Guns.Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

3 gedachten op “2 Guns review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter