Pain and Gain review

pain and gain posterPain and Gain ***

Regie: Michael Bay (The Rock)

Met: Mark Wahlberg, Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Anthony Mackie, Ed Harris, Tony Shalhoub

Speelduur: 130′

Ga kijken als je houdt van Bad Boys 2.

Het verhaal: Miami, medio jaren ’90, een aantal bodybuilders zijn hun armtierig leventje beu, en besluiten een miljonair te ontvoeren om zo hun American Dream te beleven … .

anthony mackie, mark wahlberg en the rock in pain and gain

Ons verdict: Spektakel-‘auteur’ Michael Bay had zin in eens compleet iets anders na alle CGI geweld in de Transformers-franchise, en levert met deze Pain and Gain, een -naar zijn normen- kleinschalige film af. Verwacht echter geen ingetogen drama. Ja, Pain and Gain is R-rated, en in plaats van robo-Bayhem wordt er ingezoomd op gespierde lijven, maar dit is en blijft een megalomane visie op de donkere kantjes van de Amerikaanse droom. De camera staat geen seconde stil, de montage is hyperkinetisch en de soundtrack knalt ongenadig hard uit de boxen gedurende de (te) lange speelduur (zie ook Bad Boys 2).

Nochtans zit er in Pain and Gain een uitstekende film verscholen tussen al dat audiovisueel geweld. Het bronverhaal is en blijft interessant. Wahlberg, The Rock en Mackie slagen er bovendien in je om hun -in essentie- geweldig onsympathieke personages menselijk te maken. Ook klasbak Ed Harris is weer ouderwets degelijk als zowat de enige in de film met een IQ boven de 80. Wie ervoor openstaat, zal ook plezier beleven aan de even flauwe als gitzwarte humor waarmee Pain and Gain is doorspekt.

Pain and Gain is even entertainend als vermoeiend en positioneert zich tussen dé Michael Bay van de jaren ’90 (Bad Boys, The Rock, de eerste helft van Armageddon, red.) en de door de meeste critici fel verguisde mooie beeldjesschieter van het voorbije decennium (met als dieptepunt de tweede Transformers-film). Ik zou er niet meteen voor naar de bioscoop hollen, maar dit is zeker het bekijken waard op een luie regenachtige avond.

Bekijk alvast de red band trailer van Pain and Gain.

En neem een kijkje achter de schermen.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.