Daybreak recensie op Netflix België [eerste indruk]

Daybreak recensie op Netflix BelgiëDaybreak ***

Bedenker: Brad Peyton (San Andreas, Rampage) & Aron Eli Coleite (Heroes, Ultimatum: X-Men, The Covenant)

Met Colin Ford, Sophie Simnet, Matthew Broderick, Alyvia Alyn Lind, Austin Crute, Gregory Kasyan, Jeanté Godlock, Cody Kearsley,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Maze Runner, Hunger Games en een beetje Mad Max.

Het verhaal: Josh Wheeler is op zoek naar zijn vriendin Sam Dean in het post-apocalyptische Glendale nadat San Francisco samen met zowat alle volwassenen werd vernield na een biologische aanval.

Post-Apocalypse in nieuwe Daybreak recensie op Netflix België

Ons verdict: Als er één ding is dat Netflix succesvol maakt, dan is het televisieshows voor tieners & jongvolwassenen brengen. Het is niet altijd geslaagd als je bvb. naar The Politician kijkt, maar met Sex Education hadden ze weer een onverwachte hit te pakken. Met Daybreak zet Netflix zijn verovering op die doelgroep verder en regisseur Brad Peyton slaat de bal niet echt mis.

Daybreak Netflix banner

Daybreak barst immers van de metafictie vol verwijzingen naar zaken zoals Grand Theft Auto, Mad Max, Far Cry,… dankzij het slim schrijfwerk van striptekenaar Aron Eli Coleite. Bovendien zet Brad Peyton zijn actiehumor uit een heleboel Dwayne Johnson-actiefilms verder die een mooie mix vindt dankzij tienerster Colon Ford & zijn love interest Sophie Simnet. Nieuwe gezichten zoals Alyvia Alyn Lind, Austin Crute, Gregory Kasyan en meer zetten ook in op de humor, wat Daybreak meteen één van de betere producties maakt van regisseur Brad Peyton (niet moeilijk overigens). Daybreak is fris & jeugdig over de hele lijn en probeert allesbehalve de nieuwe Mad Max te zijn wat ook weer een plus is. Zoals steeds moet je niet teveel diepgang verwachten in dit soort tienerreeksen hoewel het qua productie in zijn eerste afleveringen niet moet onderdoen aan pakweg een Maze Runner. De product design is fijn gevonden en toont ook weer dat Netflix bereid is te investeren in content voor jongeren. Op zich kan Daybreak er over de hele lijn best door, hoewel het weer zeer cliché afkomstig is van een comic.

Kortom, met Daybreak maakt Netflix een ludieke & luchtige versie van Mad Max voor jongeren. Te streamen vanaf dit weekend op Netflix België.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.