The Politician recensie op Netflix België [eerste indruk]

The Politician recensie op Netflix BelgiëThe Politician **

Bedenker: Ryan Murphy (American Crime Story S2, Glee, American Horror Story)

Met Ben Platt, Zoey Deutch, Gwyneth Paltrow, Bob Balaban, Dylan McDermott, Jessica Lange, Lucy Boynton, David Corenswet, Julia Schlaepfer, Laura Dreyfuss, Theo Germaine, Rahne Jones, Benjamin Barrett,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 45 minuten per aflevering.

Ga kijken als je hield van Sex Education, Murder Mystery & Glee.

Het verhaal: Payton Hobart, een rijke student uit Santa Barbara, Californië, weet vanaf zijn 7de al dat hij President van de Verenigde Staten gaat worden. Maar eerst zal hij zijn weg moeten vinden in het meest verraderlijke politieke landschap van allemaal: Saint Sebastian High School. Om als Student Body President verkozen te worden, een plekje op Harvard te bemachtigen en zijn eigen succesvolle weg te blijven bewandelen, moet Payton zijn meedogenloze klasgenoten te slim af zijn zonder zijn eigen moraliteit en imago op te offeren.

Ons verdict: Netflix heeft een nieuwe superster uit televisie-wonderland te strikken: Ryan Murphy. En de man achter o.m. Glee, American Horror Story, The Assassination of Gianni Versace & Eat Pray Love krijgt zelfs een prestige project op de populaire internationale streamingdienst, want hij moet humor brengen in een genre dat Netflix groot maakte: politiek (cfr. House of Cards).

De cast van The Politician recensie op Netflix België

The Politician heeft verder Oscar-winnares & Iron Man-alumni Gwyneth Paltrow aan boord als coach en gooit een heleboel nieuwelingen voor de leeuwen met als gladiator Ben Platt uit Ricki and the Flash & Zoey Deutch uit Richard Says Goodbye. Niet meteen een goede keuze, want de jonge cast met een futloze (maar wel stijlvolle) leider die we kennen uit de eerste Pitch Perfect-films is al vanaf de eerste minuten oncharmismatisch en zelfs de ondersteuning door Gwyneth Paltrow is onder haar niveau. Hell, haar hele prestatie draagt bij tot het algemene gevoel van deze Netflix-serie, nl. het feit dat The Politician gewoonweg raar overkomt met momenten. Het plot van The Politician is verder een bijzonder slecht geëdit boeltje met hersenloos entertainment dat het moet hebben van zijn dynamiek propvol complot, roddel & achterklap in een flauwe studentikoze context. Not our cup of tea… Tegen de vakkundige camerashots, fijne achtergronden & de mooi geklede castleden voelt The Politician vooral aan als een gemiste kans van Netflix om zich te weren tegen de storm die Apple TV+ & Disney+ in november zullen meebrengen.

Kortom, de zwart satirische komedie The Politician is geen 2de Sex Education op Netflix, laat staan dat het in zijn genre concurentie probeert aan te gaan met The Death of Stalin, The Interview of Three Billboards Outside Ebbing Missouri. Stevige flop op Netflix.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter