Isle of Dogs recensie

Isle of Dogs recensieIsle of Dogs ***

Regie: Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel, Fantastic Mr. Fox)

Met de stemmen van Bryan Cranston, Edward Norton, Bill Murray, Jeff Goldblum, Scarlett Johansson, Greta Gerwig, Frances McDormand, Harvey Keitel, Liev Schreider, Ken Watanabe,….

Speeltijd: 101′

Ga kijken als je hield van De Kleine Prins.

Het verhaal: Alle honden in Megasaki worden naar Trash Island verhuisd om te voorkomen dat een virus de bevolking uitroeit, maar al snel lijkt er meer aan de hand… Atari is inmiddels op zoek naar Spots, zijn hond die gedwongen naar Trash Island moest verhuizen. Rex, Chief, King, Boss & Duke helpen hem bij zijn zoektocht.

Edward Norton als Rex, Bryan Cranston als Chief, Bill Murray als Boss, Bob Balaban als King & Jeff Goldblum als Duke

Ons verdict: Wes Anderson haalde internationaal faam met zijn stop-motion animatiefilm Mr. Fantastic Fox en met The Grand Budapest Hotel zette hij de puntjes op de i door heel wat Oscar-nominaties binnen te rijven. Met Isle of Dogs is de ambitie nog een stuk hoger, want de Amerikaan probeert met zijn filmwijze in te spelen op een Aziatisch doelpubliek. Met groot succes, want buiten craftmenship dat bijna leest zoals een anime en goede box office resultaten in Japan & China heeft deze Isle of Dogs nog een goed verhaal ook, propvol plottwists nota bene. Go figure! De onderliggende revolutionaire toon mag dan maar speels omgaan met maatschappijkritiek, de stemmen van sterren zoals Edward Norton, Scarlett Johansson & Bryan Cranston geven Isle of Dogs net dat beetje extra. Grote minpunt van deze Isle of Dogs is de film editing die met zijn steriële hoofdstukken te wensen over laat en het uitblijven van awards doet je ook twijfelen over de kwaliteiten van Isle of Dogs. Maar het is wel de eerste Wes Anderson die we mooi konden verteren.

Besluit: Isle of Dogs is de eerste Wes Anderson die we oprecht leuk vonden, maar hij is niet legendarisch. Voor de Wes Anderson liefhebbers zullen we maar zeggen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.