Collateral Beauty review

Collateral Beauty posterCollateral Beauty *** 1/2

Regie: David Frankel (The Devil Wears Prada, Marley & Me)

Met Will Smith, Edward Norton, Kate Winslet, Helen Mirren, Keira Knightley, Naomie Harris, Michael Peña,…

Speeltijd: 97′

Ga kijken als je hield van La Grande Bellezza.

Het verhaal: De oprichter van een creatief agentschap verliest zijn kind en ontspoort volledig van zijn leven in het midden van een uitkoop met Omnicom. Zijn medeoprichters beslissen om in te gaan op zijn illusies en brengen Dood, Tijd & Liefde aan wie hij een pakkende brief schreef tot leven met een stel getalenteerde toneelacteurs.

Edward Norton & Will Smith in Collateral Beauty

Ons verdict: In het romcom-genre is regisseur David Frankel geen onbekende voor de vrouwen: The Devil Wears Prada kan gemakkelijk één van de lievelingsfilms van onze wederhelften worden genoemd en Marley & Me deed zelfs filmcritici zoals mezelf wenen als een klein kind.

Met Collateral Beauty gaat hij weer verder met de verovering van de harten van zijn vrouwelijk doelpubliek, maar probeert op dezelfde wijze als Traffic, Sense8 & The OA het idee te manifesteren dat we allemaal geconnecteerd zijn met elkaar. Mooi concept met een hartverscheurend verloop, maar Frankel moet met Collateral Beauty op de vingers getikt worden. De regisseur maakt tijdens de catharsis (de Board Room-scène) & de onthullingsscène zulke kleine schoonheidsfoutjes dat het de hele magie van de film weghaalt. Bovendien slaan de dialogen van een sterke acteurs & actrices zoals Will Smith, Edward Norton, Kate Winslet, Helen Mirren, Keira Knightley & Naomie Harris volledig de boot mis, terwijl zij wel schitterend acteren. Een verloren kans, hoewel we deze film zeker boven gemiddeld vinden.

Kortom, ondanks het feit dat we de nodige tranen hebben gelaten en genoten hebben van Collateral Beauty, is Collateral Beauty wel willen, maar niet kunnen. Hij had een klassieker kunnen worden.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.