The OA op Netflix België review

The OA op Netflix België poster The OA **

Regie: Zal Batmanglij & Brit Marling

Met Brit Marling, Patrick Gibson, Riz Ahmed, Alice Krige, Emory Cohen, Scott Wilson,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Stranger Things in een Blair Witch-jasje.

Het verhaal: Een onbekend meisje overleeft een zelfmoordpoging door te springen van een brug. Haar pleegouders zoeken haar op in het ziekenhuis en ontdekken dat Prairie na 7 jaar voor de eerste keer terug kan zien…

in The OA

Ons verdict: De nieuwe formule van Netflix België is om kost wat kost nieuwe content te brengen. Dat betekent nieuwe series lanceren keer op keer en als ze niet voldoende kijkers krijgen, stoppen ze met investeren. Dit jaar staat al vast dat Netflix de stekker trekt uit het succesvolle Bloodline & Marco Polo. In dezelfde lengte van het nieuw gelanceerde Stranger Things wordt The OA gelanceerd, een nieuwe paranormale serie door Zal Batmanglij & actrice Brit Marling.

Niet meteen een schot in de roos, want The OA is praktisch een kopie van Stranger Things zonder de uitstekende editing en opgebouwde mysterie. De pilot toont enkel hoe goedkoop de productie wel is zonder een grote naam (Sense8) of cast om het te ondersteunen. Sterker nog, Netflix probeert beide series met zogenaamde easter eggs aan elkaar te knopen om te hopen een kettingreactie te krijgen van het succes achter Stranger Things, maar sorry, we geraakten niet voorbij de pilot-aflevering. Afgrijzelijke kwaliteit.

Kortom, Netflix België schiet de bal mis met The OA.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter