Jurassic World 2 recensie in IMAX 3D

Jurassic World 2: Fallen Kingdom recensie in IMAX 3DJurassic World 2: Fallen Kingdom *** in IMAX ***

Regie: J.A. Bayona (The Impossible, A Monster Calls)

Met Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Ted Levine, Jeff Goldblum, Toby Jones, BD Wong, Justice Smith,…

Speeltijd: 128′

Ga kijken als je hield van Kong: Skull Island & de latere Jurassic Park-films, tiens.

Het verhaal: Wanneer de slapende vulkaan van het eiland Isla Nublar terug tot leven komt, zetten Owen en Claire een campagne op om de overgebleven dinosaurussen te redden.

Chris Pratt & Blue in Jurassic World 2: Fallen Kingdom

Ons verdict: Geef ons grotere dino’s, zei Amerika, en wij kregen een geslaagde reboot van een legendarische franchise vol diverse dinosauriërs, genetische manipulatie & ecologische rampen. Jurassic World was alles behalve een flop dankzij de acteerprestaties van Chris Pratt & Bryce Dallas Howard en het regisseerwerk van Colin Trevorrow. Grappig, want the bookmakers dachten daar anders over in 2015. De hamvraag blijft of Colin Trevorrow & zijn team van schrijvers samen met regisseur J.A. Bayona het niveau blijven aanhouden en net zoals Star Wars een waardige franchise kunnen blijven uitbouwen of de mist in gaan zoals The Transformers.

Het MoviePulp.be-verdict is … Wel, ons gevoel is niet positief. Het idee vanuit de vorige Jurassic World wordt met deze Fallen Kingdom een beetje verlengd, maar goed, het nieuwe is er wat af als we weer eens een dino zien met de naam Indo ervoor. De cast met Chris Pratt & Bryce Dallas Howard leveren OK werk en er zijn weer een aantal fraaie shots met animatronics die Jurassic World 2: Fallen Kingdom de moeite maken om te zien op het grote scherm. Ik denk maar aan de slapende T-Rex in het kooi, (wederom) de raptor-scènes, het gevecht met de Triceratops tijdens de vulkaanuitbarsting, maar buiten het zwaar blockbuster-gehalte en de duizend nieuwe soorten dinosauriërs hebben we zowat alles gezien in het promotiemateriaal van Jurassic World 2 dat er weinig tot de verbeelding overblijft. De magie van Jurassic Park blijft vanwege Steven Spielberg’s nostalgische inspiratie als producent nog enigszins in leven (zie bvb. de scène waarin de Indorapter het kleine meisje angst aanjaagt net zoals in Hook), maar we zien te weinig inbreng van Trevorrow & Bayona om deze nieuwe Jurassic World-film tot een hoger niveau te tillen. Vreemd genoeg brengt de 3D geen verbetering, dus als je de keuze hebt tussen 2D, IMAX 3D of 4DX, raden we aan om voor de goedkopere versie te gaan. Ook stel ik me de vraag waarom Justice Smith de plaats overnam van Nick Robinson in zekere zin, maar goed, beide zijn sowieso ondermaats tegenover Joseph Mazzello & Ariana Richards. Enkel Isabella Sermon schiet samen met Daniella Pineda er bovenuit bij de jeugd.

Kortom, Jurassic World 2: Fallen Kingdom zit propvol blockbuster-gehalte, maar het is toch een stukje minder dan de voorganger Jurassic World. Maar te zwijgen over de originele filmklassieker Jurassic Park. Maar goed, zolang het geen voetbal is, waarom niet?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter