Colin Trevorrow geen regisseur meer voor Star Wars IX, JJ Abrams valt in

Colin Trevorrow geen regisseur meer van Star Wars IXJJ Abrams met Oscar is een van de grootste regisseurs van de laatste 40 jaar

Een nieuwe blammage bij Disney rond Colin Trevorrow! Na Phil Lord & Chris Miller is Disney opnieuw in discussie met zijn regisseurs. Deze keer is de Jurassic World-regisseur Colin Trevorrow het slachtoffer, gezien Lucasfilm & Disney zonet een officieel persbericht uitstuurde om de wereld te vertellen dat Star Wars IX een nieuwe regisseur zoekt. Wegens creatieve geschillen zou Colin Trevorrow de 11de film uit het Star Wars-universum hebben verlaten hoewel de lijken ongetwijfeld de komende dagen wel uit de kast zullen vallen. Wat denken jullie dat er aan de hand is? Heeft Disney geen vertrouwen in nieuw talent, zijn de creatieve geesten hen teveel of staat er zoveel op het spel dat de mediaconglomeraat geen risico durft nemen? We zijn benieuwd naar jullie mening.

Het officieel persbericht van Lucasfilm & Disney:

Lucasfilm and Colin Trevorrow have mutually chosen to part ways on Star Wars: Episode IX. Colin has been a wonderful collaborator throughout the development process but we have all come to the conclusion that our visions for the project differ. We wish Colin the best and will be sharing more information about the film soon.

 

Er is nog geen officieel bericht te vinden van de regisseur Colin Trevorrow zelf. We houden zijn Twitter-account nauwlettend in de gaten. Volgens bronnen bij Deadline.com zou de huidige Star Wars VIII: The Last Jedi-regisseur Rian Johnson de beste kansen maken om Star Wars IX over te nemen, hoewel veel zal afhangen van producent Kathy Kennedy bij Lucasfilm die de teugels van het Star Wars-universum stevig in handen heeft. Er wordt ook gezocht naar een nieuwe schrijver voor het project dat op 24 mei 2019 het daglicht moet zien in Belgische cinema’s.

UPDATE: Niemand minder dan J.J. Abrams komt terug om Star Wars IX af te werken. De regisseur die de nieuwe franchise van Star Wars met the Force Awakens succesvol inzette en als producer Rian Johnson bijstond, was de veiligste keuze voor Disney op zijn saga tot een goed eind te brengen. Sterke keuze, Lucasfilm, hij pronkt immers in onze lijst meest succesvolle regisseurs van de laatste 40 jaar. Ook werd er beslist om de film opnieuw rond de December-maand te lanceren van 2019 (20 december 2019 om exact te zijn).


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter