Richard Says Goodbye recensie

Johnny Depp in Richard Says Goodbye recensieRichard Says Goodbye ** 1/2

Regie: Wayne Roberts (Katie Says Goodbye)

Met Johnny Depp, Danny Huston, Rosemarie DeWitt, Zoey Deutch, Odessa Young, Ron Livingston, Devon Terrell,…

Speeltijd: 90′

Ga kijken als je hield van The Best of Dorien B. & Stilll Alice.

Het verhaal: Richard is een professor wiens leven op zijn kop komt te staan na een onverwachte diagnose. Hij besluit dat het leven te kort is om volgens de regels te leven en doet er alles aan om van elke dag een feest te maken.

Johnny Depp in Richard Says Goodbye recensie

Ons verdict: Johnny Depp die de rol van een losbandige professor mag spelen die zijn laatste dagen slijt als een rebel… Het klinkt als een rol die op het lijf geschreven is van de acteur met voorbeelden zoals Blow. Maar The Professor, die in België omgetoverd werd tot Richard Says Goodbye, is vooral de ideale therapie geweest voor de Amerikaanse acteur die een enge scheiding uitvecht met zijn ex Amber Heard.

Allemaal goed en wel voor Depp, maar laat ons meteen met de deur in huis vallen: Richard Says Goodbye is geen plezier om naar te kijken. De acteerprestatie van de protagonist is verre van deze uit The Rum Diary, laat staan dat het probeert in de buurt te komen van zijn awardfilms zoals What’s Eating Gilbert Grape, Donnie Brasco, Chocolat of Fear and Loathing in Las Vegas. De supporting cast met Rosemarie DeWitt & Danny Huston legt zelfs een betere prestatie neer dan Mr. Stench, omdat hun personages meer diepte tonen dan Richard. Raar, want met zoveel opportuniteiten tot karaktertekening vinden we het vooral een verloren kans van regisseur & schrijver Wayne Roberts om iets te maken van zijn bioscoopdebuut. Zijn internationaal debuut voelt meer dan ooit aan als een Vlaamse film maar dan zonder het aards of gronderig gevoel die zodanig aanwezig is content van lokale bodem. Een duidelijk gemis. De humor in Richard Says Goodbye is ook ver zoek met situaties die voor ons eerder existentieel aanvoelde dan grappig. Tot slot brengt het einde geen soelaas hoewel de symboliek achter de allerlaatste scène van Richard Says Goobye de film nog enigszins verteerbaar maakt.

Besluit: We hopen dat Johnny Depp zijn vechtscheiding met Amber Heard verwerkt heeft met Richard Says Goodbye, want ons inspireerde het maar weinig. Laat gerust vallen in de bioscoop en huur het binnenkort op VOD, DVD of Blu-Ray.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter