The Last Tycoon recensie op Amazon Prime Video

The Last Tycoon poster The Last Tycoon *** 1/2

Regie: Billy Ray (State of Play, Captain Phillips)

Met Matt Bomer, Lily Collins, Kelsey Grammer, Koen De Bouw, Bob Gunton, Dominique McElligott, Rosemarie DeWitt, Saul Rubinek, L. Scott Caldwell, Melia Kreiling, Iddo Goldberg,…

Speeltijd: 9 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Hail, Caesar!, The Great Gatsby & Boardwalk Empire.

Het verhaal: We volgen het leven van Monroe Stahr, een producer voor een Amerikaans filmstudio dat in de jaren ’30 van Hollywood moet omgaan met de druk van Nazi-Duitsland om het bedrijf van faillissement te houden.

c

Ons verdict: Groot nieuws op DeMorgen en andere Vlaamse media, Koen De Bouw heeft eindelijk zijn internationaal debuut te pakken. The Last Tycoon, de spraakmakende retroserie door Amazon Studios, castte buiten één van onze nationale trotsen ook mooie namen zoals Matt Bomer, Lily CollinsKelsey Grammer. Samen met de recente herlancering van Amazon in België hoopt de technologieconglomeraat ook onze Vlaamse harten te veroveren. Iets wat Netflix tot hiertoe nog niet heeft willen doen.

The Last Tycoon typeert zich vooral als een stijlvole productie die ons qua verhaal laat terugdenken aan het teleurstellende Hail, Caesar! door The Coen Brothers maar de glamour van Baz Luhrmann’s The Great Gatsby ambieert. Deze laatste sloeg de bal serieus mis met The Get Down, waardoor schrijvers zoals Billy Ray een opening vinden en met producties zoals State of Play & Captain Phillips weet ie hoe hij moet schrijven. Echter heeft de glamour van Hollywood, mooi in kaart gebracht door de cast Matt Bomer, Lily Collins, Kelsey Grammer, Dominique McElligott & Jennifer Beals met serieus romantische ideeën over grensoverschrijdende gedrag, maar weinig verhaal te bieden en zoekt The Last Tycoon naar andere elementen om drama te vinden: liefde, oorlog, macht & financiën. The Last Tycoon is op zich entertainend, maar naast een Boardwalk Empire is deze Amazon-productie een hapje dat nog heel wat te groeien heeft. Alsook de Engelse acteerprestatie van De Bouw, die best wel grappig overkomt als Oost-Blok typetje met Hongaarse roots.

Kortom, The Last Tycoon smaakt naar meer, maar heeft nog wat te bewijzen hoewel het daar nooit de kans zal toe krijgen.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter