Sex Education S1 recensie op Netflix België

Sex Education S1 recensie op Netflix BelgiëSex Education *** 1/2

Regie: Kate Herron & Ben Taylor (Divorce)

Met Asa Butterfield, Emma Mackey, Ncuti Gatwa, Gillian Anderson, Alistair Petrie, Kedar Williams-Stirling, Tanya Reynolds, Patricia Allison, Mimi Keene, Chaneil Kular, Connor Swindells, Aimee Lou Wood, Simone Ashley, Lily Frazer,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van American Pie, GLOW & 13 Reasons Why.

Het verhaal: Otis wordt door zijn vrienden Maeve & Eric omgetoverd tot de sekstherapeut van de school, nadat hij de pestkop van de Moordale helpt met een merkwaardig probleem…

Ons verdict: Terwijl we in België met films zoals Home & Le Ciel Flamand jongvolwassenen proberen aan te spreken met de serieuze onderwerpen rond seksualiteit, mocht het over de plas altijd wat luchtiger. Ik denk dan maar aan American Pie & Scary Movie waar we begin jaren 2000 met z’n allen schaterlachte in de bioscopen met grappige fratsen rond fluiten, geslachtsverkeer, overbeharing & extreme ejaculatie. De Britten in combinatie met de LGBTQ-legacy van Netflix komen nu met gelijkaardige content in serievorm die de naam Sex Education draagt en vertrouw er maar op dat deze unieke twist heel wat tieners dezer dagen zal aanspreken.

Gillian Anderson ondersteund Asa Butterfield in Sex Education S1 op Netflix België

De nieuwe generatie heeft het nl. door nieuwe technologieën en de toegankelijkheid van seks op het internet moeilijker en daar biedt Sex Education de perfecte remedie. Sex Education is gesofisticeerd grappig, laagdrempelig om naar te kijken en toont dat het geen probleem is om af en toe te falen in de beginstappen van de seksuele ontwikkeling. Dat vinden we een mooi maar ook zeer waarheidsgetrouw gebaar. Tieneracteur Asa Butterfield heeft een aardige reputatie voor zichzelf gecreëerd met The Space Between Us & Miss Peregrine’s Home for Pecular Children en het mag dan ook niet verrassen dat hij dankzij de steun van Gillian Anderson (X-Files, American Gods, The Fall) en nieuwkomers Emma Mackey & Ncuti Gatwa uitgroeit tot de ster van deze Netflix-show. Andere namen zoals Kedar Williams-Stirling, Patricia Allison, Mimi Keene, Chaneil Kular & Aimee Lou Wood zullen ongetwijfeld zoals Stranger Things meesurfen op de golf van succes die elke show op Netflix met zich mee heeft. Tot slot is het begin van de pilot niet van topniveau, maar vanaf het einde van de pilot waarin de hook van de serie naar boven komt, verteert het luchtig tempo van Sex Education in combinatie met een frisse cinematografie en het vluchtige bloot zo vlot dat je verbaasd bent hoe snel je door deze Netflix-serie zal bingen.

Kortom, Sex Education is Generation Z’s American Pie: fijngevoelig, vernieuwend, verrassend & verslavend! Daar kan Fuller House nog iets van leren.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter