Glow seizoen 2 Netflix België recensie

Glow S02 ****

Van: Liz Flahive, Carly Mensch

Met: Allison Brie, Betty Gilpin, Marc Maron

Speelduur: 10 afleveringen van minstens 30′

Must-stream voor iedere Netflix abonnee die een combinatie van scherpe maatschappij-kritiek en ’80s kitsch wel kan smaken.

Het verhaal: Nu hun worstelshow is opgepikt door een lokale zender, zetten de gorgeous ladies of wrestling, ondanks vele persoonlijke problemen, alles op alles om van hun droom werkelijk te maken, en te schitteren op televisie … .

Ons verdict: Toegegeven, ook wij hadden onze twijfels of Glow, na een amusant maar snel vergeten eerste seizoen, genoeg in huis zou hebben om ook een tweede seizoen te overtuigen. Temeer, omdat Netflix-series niet altijd voldoende spankracht hebben over meerdere seizoenen heen. Maar kijk, de nieuwe lading Glow episodes behoren zonder tot de meest verfrissende fictie die u deze zomer op uw flatscreen/tablet/laptop (schrappen wat niet past) kan toveren.

Seizoen 2 van Glow schiet -anders dan het vorige- meteen uit de startblokken en weet wonderwel hilarische jaren ’80 kitsch te combineren met nauwelijks verholen maatschappij-kritiek. Uiteraard zit er in deze #MeToo tijden een scène in waarin één van de actrices wordt ‘uitgenodigd’ door een producent om de nacht met hem door te brengen teneinde haar carrière te bevorderen. Maar laat deze nogal opzichtige verwijzing de pret niet drukken. Andere sociale thema’s worden veel beter en subtieler uitgewerkt.

Wat ook opvalt, is hoe sterk dit ensemble dames (én de geweldige Marc Maron) staat te acteren. Allison Brie draagt de serie niet langer quasi alleen op haar frèle schouders. Met name Betty Gilpin (Liberty Belle), Kia Stevens (Welfare Queen) en Sunita Mani krijgen een stevige verhaallijn, waarbij hun personages ver voorbij de glitterende spandex worden uitgediept.

De episode waarin een volledige aflevering van de échte Glow-show wordt nagespeeld, is bovendien eentje om in te kaderen. Het moet geleden zijn van de halloween-specials uit de beginjaren van The Simpsons dat een half uur komische tv nog zo uitgenodigde om meteen opnieuw te bekijken.

Doe jezelf een plezier in deze bloedhete zomer, en zoek verkoelte met de Gorgeous Ladies of Wrestling.

 

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter