M. Night Shyamalan’s Glass recensie

Glass recensieGlass **** 1/2

Regie: M. Night Shyamalan (The Sixth Sense, Signs, The Village)

Met Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James McAvoy, Sarah Paulson, Anya Taylor-Joy, Spencer Treat Clark, Charlayne Woodard, Adam David Thompson, Luke Kirby,…

Speeltijd: 129′

Ga kijken als je naar andere films in de franchise zoals Unbreakable & Split.

Het verhaal: Bewaker David Dunn gebruikt zijn bovennatuurlijke vermogen om Kevin Wendell Crumb op te sporen, een gestoorde man met 24 persoonlijkheden.

Ons verdict: Wat? M. Night Shyamalan is terug? Als je de memo niet gekregen hebt, yes, de man van The Sixth Sense, Signs & Unbreakable is helemaal terug na slappe tot middelmatige films zoals The Last Airbender, After Earth, Lady in the Water & The Happening en dat heeft hij te danken aan het verrassende Split die in 2016 een franchise bouwde uit het geslaagde Unbreakable. Nu krijgen we met Glass het 3de deel te zien waarop Bruce Willis als The Overseer, Samuel L. Jackson als Mr. Glass & James McAvoy als The Horde met aan kop Kevin / The Beast het tegen elkaar opnemen in een aparte comic book setting.

De cast van Glass met Samuel L. Jackson, James McAvoy & Bruce Willis

Shyamalan’s magie ging misschien wat verloren de voorbije jaren, maar met Glass is zijn trademark van een geweldige cliffhanger aan het einde van een film te brengen helemaal terug. In Glass word je zelfs tussen de stripboek metafictie gebombardeerd met meerdere cliffhangers, dus hou de tel bij. Wat kunnen we nog meer zeggen over het geweldige Glass? Het feit dat Shyamalan een team vormt met Blumhouse Productions, zie je meteen aan de cinematografie, de symboliek en het tempo dat net zoals bij Halloween om van te smullen is. Ook barst de film met geslaagde verwijzingen naar de wereld van comic books, graphical novels & stripboekcultuur en daar zal iedereen die houdt van comics de vingers van aflikken. Tot slot ontgoochelen James McAvoy, Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Sarah Paulson, Anya Taylor-Joy & Spencer Treat Clark niet met hun acteerprestatie in Glass die zowel de nostalgie bovenhaalt als nieuwe dingen bijbrengt.

Kortom, 2019 begint met deze nu al legendarische Glass. M. Night Shyamalan is helemaal terug! Ga dat zien!!!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter