American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace recensie op STIEVIE

American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace recensieAmerican Crime Story: The Assassination of Gianni Versace *** 1/2

Bedenker: Tom Rob Smith (Child 44)

Met Edgar Ramírez, Penélope Cruz, Darren Criss, Ricky Martin, Dascha Polanco, …

Speeltijd: 9 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Mindhunter, The Crown & de eerder Zuiders geïnspireerde misdaadverhalen zoals Narcos.

Het verhaal: 15 juli 1997. Mode-icoon Gianni Versace wordt koudbloedig voor zijn villa in Miami vermoord door seriemoordenaar Andrew Cunanan.

Edgar Ramirez & Ricky Martin in American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace

Ons verdict: De whydunit kent al een tijdje zijn opmars in het detectieve genre als je denkt aan verfilmingen zoals The Sinner & Mindhunter, maar zelden was het misdaadgenre zo glamoureus als The Assassination of Gianni Versace. Penélope Cruz, Edgar Ramírez & Ricky Martin pronkten op het eerste promomateriaal van de nieuwe American Crime Story en de hype van de nieuwe franchise neemt ongeziene proporties aan op het Zuiders gedeelte van de aardbol. Toch zijn heel wat Amerikaanse critici kritisch tegenover dit nieuwe seizoen van American Crime Story en wij bij MoviePulp.be begrijpen niet goed waarom.

Penelope Cruz in American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace

OK, fans van The People vs. OJ Simpson zullen de continuïteit missen in dit Amerikaanse celebrity misdaadverhaal, maar wij zien het meesterlijke in de vlotte shots en de prachtige enscenering van deze nieuwe FX-serie. Wat een openingsscène! Bovendien schittert Darren Criss als seriemoordenaar Andrew Philip Cunanan in deze Assassination of Gianni Versace en zie je dat de makers eindelijk op zoek gaan naar de vraag waar iedere modeliefhebber een antwoord op wil: waarom in vredesnaam vermoord je een mode-icoon zoals Gianni Versace? De perfecte casting van Penélope Cruz & Edgar Ramírez als respectievelijk Donatella & Gianni Versace spreekt voor zich, want beiden weten wat acteren is en dat is ook geen uitzondering in deze American Crime Story S2. Ook zijn we blij dat Ricky Martin de boel niet verziekt. Maar het plot spreekt zich meer uit over de moordenaar dan het mode-figuren, dus Darren Criss krijgt meer screentime dan verwacht. Criss is geen slechte keuze als Andrew Cunanan, maar overtuigend is hij ook weer niet. Tot slot neemt The Assassination of Gianni Versace een liberale interpretatie op het hele gebeuren, iets wat we reeds met The Crown ook zagen.

Besluit: The Assassination of Gianni Versace is anders dan zijn voorganger The People vs. OJ Simpson, maar daarom niet slechter.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter