Bright recensie op Netflix België

Bright recensie op Netflix BelgiëBright *** 1/2

Regie: David Ayer (Fury, Suicide Squad)

Met Will Smith, Joel Edgerton, Noomi Rapace, Jay Hernandez, Edgar Ramírez, Kenneth Choi, Happy Anderson, Brad William Henke, Nadia Gray,…

Speeltijd: 117′

Ga kijken als je hield van Street Kings & End of Watch met een vleugje fantasy.

Het verhaal: We maken kennis met Ward & Jakoby, 2 politieagenten waarvan de ene een mens is en de andere een Orc.

Will Smith & Joel Edgerton in Bright

Ons verdict: David Ayer heeft een publiciteitsprobleem. Sinds Suicide Squad krijgt de regisseur heel wat weerstand en zijn keuze om voor Netflix een nieuwe fantasyfranchise uit te bouwen wordt niet warm onthaald door de Amerikaanse filmcritci van Indiewire & Vanity Fair. Maar velen vergeten waar de regisseur vandaan komt met keiharde politiethrillers zoals End of Watch & Street Kings en de oorlogsklassieker Fury en dat is net wat Bright nodig heeft.

Naomi Rapace in Bright

Bright mag dan misschien een blockbuster zijn met een iets wat vreemde genrecombinatie tussen fantasy & gangster, maar het begint met een leuke dosis zelfspot en bouwt op naar een grootschalige blockbuster die zijn budget van 90 miljoen dollar waard is. De special effects zijn weer voortreffelijk voor een Netflix-productie en de prestatie van Will Smith balanceert op de fijne lijn van het humoristische. Tot slot heeft Bright enkele leuke (maar doorzichtige) plot twists, maar in het algemeen past het hele gebeuren in een gangster-gebeuren dat we wel konden pruimen. En origineel zijn, is moeilijk dezer dagen, dus proficiat Netflix.

Kortom, Lord of the Rings & Harry Potter meets End of Watch & Training Day. Bright is een unieke combinatie van genres en je moet ervoor zijn. Wij vonden het alleszins geslaagd.

Bright | 22 DECEMBER | Netflix

Bright | Will Smith Surprises Fans During Bright World Tour | Netflix

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.