Stranger Things S3 recensie op Netflix België

Stranger Things S3 posterStranger Things S3 *** 1/2

Bedenkers: The Duffer Brothers (Stranger Things)

Met Winona Ryder, David Harbour, Dacre Montgomery, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Charlie Heaton, Sadie Sink, Natalia Dyer, Brett Gelman, Chelsea Talmadge, Joe Keery,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van het vorige seizoen van Stranger Things.

Het verhaal: Het is zomer in Hawking en de vogeltjes zijn  aan het fluiten. Mike, El, Lucas & Dustin zijn in de ban van liefde, samen met o.m. Nancy & Jonathan, maar Billy krijgt het moeilijk…

Millie Bobby Brown & the gang in het nieuwe Stranger Things S3 op Netflix België

Ons verdict: De zomer van 2019 is een heel andere als deze van 2016 waarin Stranger Things voor het eerst het licht zag op de populaire streamingdienst. De horrorserie is nog steeds razend populair en merken zoals Coca Cola, 7 Eleven, JCPenney & andere staan aan te schuiven om hun producten in de hitserie te krijgen, maar wij zien vooral verval.

Stranger Things S3 recensie op Netflix België

Van de jongerencast is het vooral duidelijk geworden dat Millie Bobby Brown, met haar verschijningen in de MonsterVerse (Godzilla: King of the Monsters, Godzilla vs. Kong) & Enola Holmes binnenkort, de kroon spant, terwijl Winona Ryder & David Harbour zoals steeds niet ontgoochelen. Dacre Montgomery krijgt wel zijn momenten in de spotlight met dit 3de seizoen van Stranger Things en ook deze keer is de keuze voor hem in zijn rol geslaagd. Verder geen grote nieuwe namen in Stranger Things S3 (enkel Jake Busey als een dick van een hoofdredacteur, Maya Hawke als love interest van Steve, Jospeh Velez als één of andere Russische terminator & een hand vol onbekende acteurs die nog wat meer Russen moeten voorstellen), een nieuw monster dat zich gedraagd zoals een transformer en de Russen die voor de zoveelste keer achter één of ander complot zitten. *zucht* Het enige wat we deze keer wel de moeite vonden, was de manier waarop Matt & Ross Duffer gore elementen uit B-films van de jaren ’80 succesvol terug tot leven brengen en het special effects team van Stranger Things maakt er zoals steeds weer een geweldige uitvoering van. Tot slot is er iets teveel drama tussen de verschillende personages in dit 3de seizoen van Stranger Things, een aanwijzing dat de makers niet echt weten waar ze nog naartoe willen gaan.

Kortom, met Stranger Things S3 draaien de Duffer Brothers op automatische piloot. Meer van hetzelfde, weinig origineels onder de zon dus.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter