Vlaamse Netflix op komst met Telenet & VTM aan het roer

Vier de Vlaamse feestdag met deze filmparels op Streamz

MoviePulpers, vandaag herdenkt Vlaanderen & Brussel de slag bij Kortrijk die de geschiedenis inging als de Guldensporenslag van 1302. Dat is exact 720 jaar geleden en naar aanleiding daarvan voegde de Vlaamse streamingdienst Streamz een heleboel recente langspeelfilms van eigen bodem. We maakten onze eigen selectie voor jullie onderaan. Enjoy!

Engel

ENGEL/UN ANGE | Official Trailer | IN CINEMAS 19/9

De bekende wielrenner Thierry ontmoet in Senegal een sekswerker, Fae, op wie hij verliefd wordt. Het lijkt het begin van een bijna allesverslindende liefde tot Thierry onder invloed van een stimulerend middel onwel wordt en zich vreemd begint te gedragen. De volgende ochtend krijgt Fae te horen dat Thierry overleden is. Om haar leven verder te kunnen zetten moet ze terug naar de kamer waar het allemaal begon.

 

De Patrick

De Patrick | Trailer | Film | Streamz

In Tim Mielants’ filmdebuut is de Patrick een simpele ziel en een getalenteerd houtbewerker. Hij leeft op de naturistencamping van zijn ouders, en vervult zijn rol als klusjesman van dienst. Tot zijn favoriete hamer plots nergens meer te bespeuren valt. Zijn zoektocht brengt hem tot in de diepste krochten van de camping en langs een bonte verzameling badgasten. Wanneer zijn vader plots overlijdt, krijgt zijn speurtocht bovendien een existentieel kantje.

 

The Racer

The Racer - Official Trailer

Zomer 1998 – De openingsritten van de Tour de France zijn verhuisd naar Ierland. De Belgische wielrenner Dom Chabol, bijna aan het einde van zijn carrière, is één van de beste ‘Domestiques’ (meesterknechten) van de afgelopen 20 jaar in de Tour. Het is een zware, opofferende rol – tempo instellen, wind tegenhouden en ondersteuning bieden zodat de sprinter van het team als eerste over de meet komt – en zelf voor de overwinning gaan is geen optie. Maar Dom koestert in het geheim een verlangen om de gele trui te dragen – slechts één keer voor het einde van zijn carrière. Onze mening over The Racer lees je hier.

 

Red Sandra

Red Sandra - Officiële Trailer

Red Sandra vertelt het waargebeurde verhaal van de familie Massart, een verhaal dat 10 jaar geleden de media en de publieke opinie in België en ver daarbuiten beroerde. William & Olga krijgen onverwacht de diagnose dat hun enige dochtertje Sandra (6) lijdt aan MLD, een zeldzame spierziekte. Ze heeft nog ongeveer een jaar te leven. De wereld van het gezin stort in elkaar. De vader weigert de hoop op te geven en gooit zich in een verbeten strijd tegen de Big Pharma.

 

Niet Schieten

Niet Schieten - Officiële Trailer

Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het grootwarenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de 9-jarige David Van de Steen hoe zijn ouders en zus brutaal voor zijn ogen worden neergeschoten. Zijn grootouders Albert ‘Petje’ Van den Abiel en ‘Metje’ vangen hem zo goed mogelijk op , terwijl ze zelf de tijd moeten nemen om het verlies te verwerken en uit te zoeken wie de daders zijn achter de Bende van Nijvel. Lees onze recensie van Niet Schieten hier.

The Best of Dorien B

The Best of Dorien B. - Officiële trailer

Dorien, een dierenarts van 36 jaar oud, heeft alles om gelukkig te zijn: een leuke baan, twee schatten van kinderen en een succesvolle echtgenoot. Maar toch is ze het niet. Wanneer het precies is gebeurd, weet ze niet, maar ergens onderweg is het misgegaan. En dan plots komen alle zekerheden in haar leven op de helling te staan. Dorien krijgt slecht nieuws, haar ouders sukkelen met een relatiecrisis en haar man is net iets té close met zijn collega. De voorzichtige en minzame Dorien wordt gedwongen om haar leven een radicaal andere wending te geven. Onze mening over The Best of Dorien B lees je hier.

Cleo

CLEO | Officiële Nederlandse Trailer

Cleo (17) overleeft een verkeersongeval waarin haar ouders om het leven komen. Haar liefhebbende oma probeert Cleo en haar broertje een warm nest te bieden, maar moet het ontgelden met een rebelse tiener. Cleo zoekt troost in haar pianospel en de muziek van Rachmaninov, maar ook bij de mysterieuze Leos…

 

Lukas

Lukas // Teaser Trailer #1 // Jean-Claude Van Damme

Lukas werkt als uitbater in een nachtclub. Hij is al in de vijftig en deelt nog regelmatig klappen uit. Ondertussen heeft hij er moeite mee zijn 8-jarige dochtertje op te voeden. Op een dag belandt Lukas bijna in de gevangenis. Hij wordt door de politie om hulp gevraagd. Zij willen een crimineel – die in België opereert – oppakken. Als Lukas zijn opdracht succesvol uitvoert zal hij de voogdij over zijn dochtertje niet verliezen.

 

Hellhole

Hellhole - trailer

Het verhaal speelt zich af in 2016 tijdens de nasleep van de terroristische aanslagen in Brussel. De huisarts Wannes ontmoet tijdens zijn werk diverse personen, waaronder de Marokkaanse Mehdi en de Italiaanse kokkin Alba die met haar heimwee omgaat door middel van drugs en onenightstands. Ook is er Samira, een goede vriendin van Wannes. Samen pogen ze hulp te bieden aan daklozen.

 

Dealer

Officiële trailer DEALER | Vanaf 10 november in de bioscoop!

Johnny (14), een drugrunnertje, droomt van een ander leven waar hij iemand kan zijn die erkend wordt, weg van de drugs en de jeugdinstelling. Wanneer hij Anthony, een bekende succesvolle acteur waar Johnny naar opkijkt, als vaste klant krijgt ontstaat er wederzijdse interesse en een band, zelfs een soort vader-zoon relatie. Ze proberen beiden een nieuwe wending aan hun leven te geven … maar zullen ze daar in slagen? Onze mening over Dealer lees je hier.

Niet blij met onze selectie? Bekijk het Streaming aanbod België om web of app (iOS, Android) voor de actuele stand van zaken op stream en maak je eigen selectie

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.