Louis Talpe & Matteo Simoni in The Racer recensie

The Racer recensie

The Racer poster met Louis Talpe en Matteo SimoniThe Racer ****

Regie: Kieron J. Walsh (The Savage Eye, Jump, Rapt)

Met Louis Talpe, Iain Glen, Matteo Simoni, Tara Lee, Karel Roden, Tim Wagner, Paul Robert,…

Speeltijd: 97′

Ga kijken als je hield van Icarus & The Wrestler.

Het verhaal: Zomer 1998 – De openingsritten van de Tour de France zijn verhuisd naar Ierland. De Belgische wielrenner Dom Chabol, bijna aan het einde van zijn carrière, is één van de beste ‘Domestiques’ (meesterknechten) van de afgelopen 20 jaar in de Tour. Het is een zware, opofferende rol – tempo instellen, wind tegenhouden en ondersteuning bieden zodat de sprinter van het team als eerste over de meet komt – en zelf voor de overwinning gaan is geen optie. Maar Dom koestert in het geheim een verlangen om de gele trui te dragen – slechts één keer voor het einde van zijn carrière.

Louise Talpe in The Racer recensie

Ons verdict: Vlaanderen is verknocht aan het voertuig met 2 wielen die zijn populariteit vond tijdens de Belle Epoque: Cyclocross, Tour de France, de Vlaamse klassiekers, Cowboy,… Enfin, wielrennen zit in onze knoken en het mag dan ook niet verrassen dat 2 Vlaamse beloftes hun eerste internationale debuut maken in een film over de Tour de France met een zware knipoog naar het Festina-schandaal & het saga van US Postal van Lance Armstrong.

The Racer recensie met Louis Talpe & Matteo Simoni

Als gewezen (pre-)Olympisch atleet kan ik beklemtonen dat The Racer datgene is wat je zoekt in een film die over topsport gaat. Die zeer realistische context die we eigenlijk enkel nog maar zagen met de Netflix-documentaire Icarus wordt bovendien bijgestaan met heel wat heel wat elementen uit de jaren ’90 & 2000 die perfect uitgewerkt worden. Mooi werk van Ierse regisseur Kieron J. Walsh. Van de cast loopt de tandem tussen Talpe & Simoni is een beetje spaak, hoofdzakelijk vanwege de magere Italiaanse Safety First-prestatie van Simoni, maar je krijgt er wel een andere tandem voor in de plaatse: deze van Louise Talpe met Game of Thrones-acteur Iain Glen die beide magie leveren op het witte doek. The Racer is weliswaar een typische Europese productie waarin de editing nooit 100% opbouwt, hoewel de openingsscène van The Racer van topniveau is. Het ontbreken van een noemenswaardige anagonist in Tim Wagner is ook wel een minpuntje. Maar The Racer is na Tenet & Antebellum het beste wat we dit najaar in Belgische bioscopen zagen en dat is op zich al een dikke prestatie van onze 2 Belgische trotsen Matteo Simoni & vooral Louis Talpe.

Kortom, Louis Talpe zet de rol van zijn leven als domestique Dom Chabot in The Racer. Europese cinema om trots op te zijn! Ga dat zien!!!

Matteo Simoni in The Racer recensie

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.