Antebellum filmrecensie

Antebellum recensieAntebellum ****

Regie: Gerard Busch & Christopher Renz / Producent: Sean McKittrick (Get Out, BlacKkKlansman, Us)

Met Janelle Monae, Jena Malone, Kiersey Clemons, Eric Lange, Gabourey Sidibe, Robert Aramayo, Tongayi Chirisa, Marque Richardson, London Boyce,…

Speeltijd: 106′

Ga kijken als je hield van 12 Years a Slave, Homecoming S2 & The Village.

Het verhaal: Een zwarte vrouw moet als slavin ontsnappen van een kantoenplantage in het Zuiden van de Verenigde Staten tijdens de Amerikaanse burgeroorlog.

Janelle Monae Horror GIF by Antebellum - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: Er zijn zo van die films waar je beter niks van weet dan iets. Antebellum is een schoolvoorbeeld van waarom je beter niet teveel trailers kijkt of eelfs korte samenvattingen leest (pas ook op voor clips, speel deze van onderaan onze recensies alleen maar af als je de film hebt gezien). Amerikanen & hun nood om alles over een film gepresenteerd te krijgen in teveel reclameblokken… Vreselijk! Antebellum trok ons aan voor verschillende simpele redenen: Spraakmakende teaserposters, referenties naar de voortreffelijke film Us (en ook een beetje BlacKkKlansman & Get Out) en de opkomende actrice Janelle Monae die ons hart veroverde met haar debuterende acteerprestatie in Hidden Figures, haar legendarische acteerprestatie van Homecoming S2 en onze benen deed bewegen met haar zangtalenten op de Oscars 2020.

Antebellum filmrecensie

Geloof ons als we zeggen dat je heel tevreden uit de bioscoopzalen zal komen na het kijken van Antebellum voor verschillende redenen. Enerzijds is er de uitstekende opbouw van zowel verschillende scènes apart als de film in zijn geheel door regisseursduo Gerard Busch & Christopher Renz. Het niveau van Us wordt daarbij geëvenaard en dat zonder Jordan Peele nota bene. Concurrentie! De debutanten begrijpen ook dat voor een goede opbouw complementaire muziek nodig is en die werken ze mooi uit in o.m. de openings- & slotscène door de muziek in de lange slow motion takes alle tijd te geven om te groeien. Vakmapschap! Anderzijds brengt Antebellum horror zoals het moet zijn: hyperrealistisch & beklijvend! Combineer dit met een ijzersterk scenario op het niveau van The Invisible Man dat niet vies is om af & toe met de gedachten van het publiek te spelen en je krijgt gewoon een dikke aanrader die flirt met een 8/10 & 9/10. Tot slot nog even de cast vermelden die misschien niet de mojo heeft van grote Hollywoodsterren zoals Dwayne Johnson, Scarlett Johnson, Vin Diesel of Ryan Reynolds, maar elk als een team hun steentje bijdragen. Goed gedaan, Janelle Monae, Kiersey Clemons, Tongayi Chirisa, Achok Majak, Gabourey Sidibe, Eric Lange, Jack Huston, Jena Malone, Eric Lange & Robert Aramayo.

Kortom, het najaar van 2020 gaat voortreffelijk van start in bioscopen met Tenet, The Racer & ook deze Antebellum. Opnieuw geweldig werk van Janelle Monae, maar vooral wat een debuut van Gerard Bush & Christopher Renz!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter