Homecoming S2 recensie op Amazon Prime Video

Homecoming S2 recensie op Amazon Prime VideoHomecoming S2 ****

Bedenker: Sam Esmail (Mr. Robot) / Regie: Kyle Patrick Alvarez (13 Reasons Why S1)

Met Janelle Monae, Chris Cooper, Hong Chau, Stephan James, Ari Frenkel, ,…

Speeltijd: 7 afleveringen / 30 minuten per afevering

Ga kijken als je hield van Unsane, Maniac & het vorige seizoen van Homecoming.

Het verhaal: Na de incidenten van het Homecoming-programma, komt de Geist Emergent Group met founder Leonard Geist aan kop in de problemen en schakelt daarvoor de hulp in van Audrey Temple & haar vriendin.

Homecoming S2 recensie op Amazon Prime Video

Ons verdict: Regisseur & bedenker Sam Esmail is voor ons een visionair als je kijkt naar zijn legendarisch schrijf- & regisseerwerk in Mr. Robot & recent nog Homecoming. Samen met de Nolan’s behoort dit creatief brein tot de crème de la crème in zijn vakgebied en het mag dan ook niet verbazen dat wij bij MoviePulp.be uitkijken naar nieuw werk van de Amerikaan met Egyptische roots. De televisieserie van Amazon Studios geïnspireerd op de podcast Homecoming door Gimlet Media neemt wel een andere vorm met Julia Roberts die naar de achtergrond verhuist als producent en Janelle Monae die de schijnwerper naar zich toe trekt. Zij krijgt ondersteuning door niemand minder dan Chris Cooper die recent nog mooi uit de hoek kwam met Little Women & Hong Chau die nog wat te bewijzen heeft na haar teleurstellende rol in Downsizing.

Janelle Monae in Homecoming S2 recensie op Amazon Prime Video

Voor dit 2de seizoen van Homecoming zoekt Esmail inspiratie in het werk van de grootmeester van suspense met heel wat montagetechnieken zoals fade outs & vogelperspectieven die fans van Psycho, Birds maar vooral Vertigo zullen doen watertanden doorheen de hele serie. Oh yeah! Maar de Amazon-serie trapt een versnelling minder van het moment dat nieuwkomer Kyle Patrick Alvarez het stuur overneemt. Begrijp ons niet verkeerd, de nieuwe regisseur kopieert de stijl van Sam Esmail vlekkeloos, maar het gemis van de finesse van de Mr Robot-bedenker voelt je als kijker vanaf de eerste minuten in de 2de aflevering om dan een beetje weg te zakken in het midden van het 2de seizoen. Al een geluk is er de magische Janelle Monae die haar rol samen met Chris Cooper in alle glans volbrengt en er is ook het format van de 30 minuten per aflevering die vlot bingt maar spijtig genoeg niet meer vernieuwend is. Een gouden tip van de MoviePulp.be-redactie is om als streamer door te zetten, want Homecoming S2 komt helemaal terug dankzij zijn geweldige ontknoping hoewel we in het algemeen wel op onze honger zaten met het beperkt aantal afleveringen in dit 2de seizoen van Homecoming. De afleveringen zijn al niet lang, waarom dan maar 7 afleveringen in plaats van 10? Tot slot valt er ook te genieten van wat metafictie in de achtergrond met Esmail die hier en daar leuk refereert naar andere legendarische content zoals bvb. Airwolf & de rest van het euvre van Alfred Hitchcock.

Kortom, Homecoming seizoen 2 lijdt aan het ontbreken van regiewerk door Sam Esmail, maar Kyle Patrick Alvarez zorgt samen met het script voor continuïteit. Keep on streaming this sh*t!