Invisible Man banner

The Invisible Man recensie door Blumhouse Productions

The Invisible Man recensie door Blumhouse ProductionsThe Invisible Man ****

Regie: Leigh Whannell (Upgrade, Insidious 3)

Met Elisabeth Moss, Storm Reid, Aldis Hodge, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer,…

Speeltijd: 110′

Ga kijken als je hield van Us & A Quiet Place.

Het verhaal: Cecilia Kass, gevangen in een gewelddadige, controlerende relatie met een rijke en briljante wetenschapper, ontsnapt in het holst van de nacht en verdwijnt ondergedoken, geholpen door haar zus, hun jeugdvriendin & haar tienerdochter. Maar wanneer Cecilia’s mishandelende exzelfmoord pleegt en haar een groot deel van zijn enorme fortuin nalaat, vermoedt Cecilia dat zijn dood een grap was. Wanneer een reeks angstaanjagende toevalligheden uiteindelijk dodelijk worden en een bedreiging vormen voor de levens van degenen die ze liefheeft, begint Cecilia’s geestelijke gezondheid te ontwrichten in een wanhopige poging om te bewijzen dat ze wordt opgejaagd door een persoon die niemand kan zien.

Elisabeth Moss in The Invisible Man recensie

Ons verdict: Blumhouse Productions onder leiding van producent Jason Blum staat tegenwoordig niet altijd galant voor een succes als je kijkt naar Happy Death Day 2U & het recente Fantasy Island, maar toch kregen ze het vertrouwen van Universal Pictures om de monsterklassiekers nieuw leven in te blazen na het geflopte Dark Universe.

The Invisible Man recensie door Blumhouse Productions

Leigh Whannell, die regisseur & scenarist van dienst is, grijpt deze opportuniteit met open armen, want The Invisible Man (voor alle duidelijkheid zonder Johnny Depp) is op heel wat vlakken geslaagd. Het heeft vooral een heerlijk sluimerend tempootje met hier en daar een knipoog naar horrorklassiekers zoals Psycho & Scream in zoals steeds een geslaagde cinematografie door de mensen bij Blumhouse. Ook de enscenering van het prachtige huis te Stinson Beach, Californië, samen met het mysterieus tempo geven The Invisible Man meteen de (sterke) start die het nodig heeft. Het niveau van The Invisible Man blijft doorheen de film stabiel dankzij een fantastische Elisabeth Moss die haar acteerprestaties van Us & Handmaid’s Tale opnieuw bovenhaalt om te tonen dat ze één van de beste actrices van Hollywood is van het moment. Tot slot heeft het scenario misschien net iets teveel plotwendingen naar onze smaak, maar niemand kan de genialiteit van het simplistisch schrijven ontkennen. Het is gewoonweg eenvoudig maar tegelijkertijd effectief & efficiënt werk door de gewezen Saw-acteur die de horrorklassieker alle eer aan doet.

Kortom, de boog kan niet altijd gespannen staan bij Blumhouse Productions, maar The Invisible Man is na Halloween & Us opnieuw een schot in de roos voor het horrorproductiehuis. In veel opzichten zal The Invisible Man dan ook hetzelfde doen voor de klassieke monsterfranchise als wat Joker deed voor de DC Comics-franchise. Ga dat zien in Belgische bioscopen!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter