Handmaid’s Tale S3 recensie op VRT Nu

Handmaid's Tale S3 recensie op VRT NuHandmaid’s Tale S3 *****

Bedenker: Bruce Miller (The 100)

Met Elisabeth Moss, Bradley Whitford, Yvonne Strahovski, Joseph Fiennes, Ann Dowd, Max Minghella, Samira Wiley, O-T Fagbenle, Christopher Meloni, Elizabeth Reaser,…

Speeltijd: 13 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van The Man in the High Castle & het vorige seizoen van The Handmaid’s Tale.

Het verhaal: June Osborne kreeg de kans om te ontsnappen aan de totalitaire staat Gilead, maar beslist te blijven en te vechten voor (haar) gerechtigheid.

Wake Up America met Handmaid's Tale S3 recensie

Ons verdict: The Handmaid’s Tale is terecht het paradepaardje van de Amerikaanse streamingdienst Hulu… De serie haalde al ontzettend veel awards op dankzij het uitmuntend werk van Elisabeth Moss als Offred / Ofjoseph / June Osborn en de HULU-serie bleef de kwaliteit aanhouden in zijn tempo & verhaallijn met zijn 2de seizoen. We kunnen jullie bevestigen dat deze trend zelfs overtroffen wordt in dit 3de seizoen van Handmaid’s Tale dat onlangs een legendarische status van ons kreeg in ons jaaroverzicht van 2019.

Elisabeth Moss in Handmaid's Tale S3 recensie op VRT Nu

De pilot van Handmaid’s Tale S3 begint op dezelfde toon als zijn seizoensfinale met het verhaal dat al meteen een emotionele snaar raakt na 30 minuten. Nieuwkomer Bradley Whitford steelt in zowat het hele seizoen van The Handmaid’s Tale S3 de show naast een altijd geweldige Elisabeth Moss die met haar personage nog strijdvaardiger wordt als voorheen. Het legendarische wordt echter gezocht in de mythologie van Margaret Atwood’s boeken door de leefomgevingen van de serie zoals martha’s of econopeople, het opvangcentra in buurland Canada, Washington DC dat geherdefinieerd wordt door het ultraconservatieve Gilead & het slagveld van Chicago uit te werken. Zeker aflevering 6 is op dat vlak tot in de puntjes uitgewerkt. Niet alles blijft op het allerhoogste niveau als je kijkt naar bvb. aflevering 9 die de minste is van de hoop (de makers hadden misschien beter voor 10 afleveringen geopteerd in plaats van 13), maar vergeleken met de vorige seizoenen voelt dit 3de seizoen van The Handmaid’s Tale aan als de meest ambitieuze. De verhaallijnen van de vele personages die mooi inwerken op de karaktertekening van een June Osborn, Serena Waterford, Emily Malek, Aunt Lydia of Moira Strand geven de boekklassieker overigens zoals steeds meer kleur. Fenomenaal werk door de makers die met dit 3de seizoen en de vele onderliggende verwijzingen naar literatuur & genderstudies opnieuw tonen dat ze van topniveau zijn.

Kortom, The Handmaid’s Tale blijft seizoen per seizoen groeien en is nu effectief legendarisch te noemen. Volg deze serie op Canvas of stream get 3de seizoen volledig vanaf vanavond 22u op VRT Nu voor gratis & voor niks.

xxxxx

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter