Finale Man in the High Castle S4 recensie op Amazon Prime Video

The Man in the High Castle S4 recensie op Amazon Prime VideoThe Man in the High Castle S4 *** 1/2

Regie: Frank Spotnitz (Leonardo, Medici, Ransom)

Met Alexa Davalos, Rufus Sewell, Jason O’Mara, Joel de la Fuente, Frances Turner, Chelah Horsdal, Sen Mitsuji, Clé Bennett, Eric Lange,

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van The Handmaid’s Tale & het vorige seizoen van The Man in the High Castle.

Het verhaal: We volgen de gebeurtenissen van The Man in the High Castle S3. Juliana heeft zich gevestigd in een nieuwe dimensie, terwijl John Smith probeert zijn huis op orde te houden na de aanslag van de BCR (Black Communist Rebellion) op Führer Geubbels.

De mooie Alexa Davalos als Juliana Crain in Finale The Man in the High Castle S4 recensie

Ons verdict: Amazon Studios is inmiddels een vaste waarde geworden in het internationaal streaminglandschap met aanraders zoals Good Omens, Carnival Row, Homecoming & The Man in the High Castle (als je andere netwerkseries zoals American Gods & Preacher niet meetelt). Deze laatste kwam het voorbije weekend tot zijn einde en we namen bij MoviePulp.be dan ook onze tijd om deze reeks op basis van het kortverhaal door onze favoriete science fiction schrijver Philip K. Dick uitvoerig te bekijken & analyseren.

Rufus Sewell in The Man in the High Castle S4 recensie op Amazon Prime Video

Het 3de seizoen van The Man in the High Castle begon stevig te variëren van het originele boek door Philip K. Dick (hoewel het met het concept van de multiverse probeert eer aan te doen aan de grootmeester van science fiction verhalen), maar het  4de en tevens laatste seizoen van The Man in the High Castle maakt nog grotere creatieve stappen. Zo zijn er heel wat grote namen in de hoofdcast (om deze recensie spoilervrij te houden, gaan we dit uiteraard niet melden) die niet meer terugkeren naar de serie en ook de introductie van heel wat nieuwe zwarte personages om te proberen een nieuwe doelgroep aan te knopen. Strange… Dat gezegd zijnde, blijft de kwaliteit van de Amazon-serie van topniveau met een prachtige cinematografie, ambitieuze special effects, geslaagde visuele elementen & een mooie (soms ook dubbelzinnige) tweestrijd tussen het personage van Alexa Davalos & Rufus Sewell, maar de controverse wordt minder opgezocht. Actie is de nieuwe focus.

Met andere woorden, met The Man in the High Castle S4 komt één van de beste (initiële) serie van Amazon Prime Video tot zijn einde. Vooralsnog een waardige top 3 binnen het aanbod van Amazon, hoewel het sterke werk van HBO & Netflix de serie wel naar de achtergrond duwt.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter