Handmaid’s Tale S3 recensie op Proximus Movies & Series [eerste indruk]

Handmaid's Tale S2 recensie op VRT NuHandmaid’s Tale S3 *****

Bedenker: Bruce Miller (The 100)

Met Elisabeth Moss, Ann Dowd, Yvonne Strahovski, Joseph Fiennes, Max Minghella, Samira Wiley, O-T Fagbenle, Bradley Whitford,…

Speeltijd: 13 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van het vorige seizoen van The Handmaid’s Tale & The Man in the High Castle.

Het verhaal: June Osborne kreeg de kans om te ontsnappen aan de totalitaire staat Gilead, maar beslist te blijven en te vechten voor (haar) gerechtigheid.

Ons verdict: The Handmaid’s Tale is het paradepaardje van Hulu in de Verenigde Staten en terecht. De serie haalde al ontzettend veel awards op dankzij het uitmuntend werk van Elisabeth Moss als Offred / Ofjoseph / June Osborn en de HULU-serie bleef de kwaliteit aanhouden in zijn tempo & verhaallijn met zijn 2de seizoen. We kunnen jullie bevestigen dat deze trend nog steeds wordt verder gezet met de eerste 3 afleveringen van het 3de seizoen van Handmaid’s Tale die we dankzij onze vrienden bij Proximus in primeur te zien kregen.

Wake Up America met Handmaid's Tale S3 recensie

De pilot van Handmaid’s Tale S3 begint op dezelfde toon als zijn seizoensfinale met het verhaal dat al meteen een emotionele snaar raakt na 30 minuten. Nieuwkomer Bradley Whitford steelt in zowat het hele begin van The Handmaid’s Tale S3 de show naast een altijd geweldige Elisabeth Moss die met haar personage nog strijdvaardiger wordt als voorheen. De mythologie van Margaret Atwood’s boeken wordt gezocht in de grote leefomgevingen van de serie zoals de plek waar de martha’s of econopeople leven, het opvangcentra in buurland Canada & het slagveld van Chicago wat alleen maar goede tekens zijn voor de liefhebbers van het boek. Vergeleken met de vorige afleveringen voelt dit 3de seizoen aan als de meest ambitieuze en de verhaallijnen van de vele personages geven de boek klassieker zoals steeds meer kleur. Fenomenaal werk door de makers die met dit 3de seizoen en de vele onderliggende verwijzingen naar literatuur & genderstudies opnieuw tonen dat ze van topniveau zijn.

Kortom, The Handmaid’s Tale blijft seizoen per seizoen groeien. Volg deze serie vanaf 8 juni 2018 zonder meer op Proximus Movies & Series. Misschien binnenkort terug op VRT Nu & Canvas?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.