Vlaamse Netflix op komst met Telenet & VTM aan het roer

Vlaamse Netflix op komst met Telenet & VTM aan het roer
Er lijkt schot in de zaak te komen wat de nieuwe concurrent van Netflix & Disney Plus betreft. De bedrijven van de 2 grootste streamingapps in Vlaanderen, respectievelijk Telenet met SBS & DPG Media, slaan namelijk de handen in elkaar door samen een joint venture op te starten, voorlopig nog zonder naam. Dat meldt De Morgen. Initieel stapt VRT niet in het project, maar het kan wel zijn dat de Vlaamse openbare omroep later mee instapt als het project succesvol is. Er zal gefocust worden op lokale content met De Bende van Jan De Lichte die ongetwijfeld het licht zal zien op deze nieuwe streamingdienst, maar internationale content wordt zeker niet uitgesloten gezien Telenet nog steeds een samenwerkingsakkoord heeft met HBO. Wanneer de nieuwe dienst wordt gelanceerd is nog niet duidelijk, maar men mikt op het najaar van 2020. De maandelijkse prijs voor een abonnement is eveneens niet bekend, hoewel dat er in 2 abonnementen wordt gedacht: Basic aan 10 euro (zoals Netflix) & Premium aan 25 euro (zoals Telenet Play More).

Reactie in het persbericht:

“De bundeling van de content van DPG Media (met onder andere Vlaamse fictie) en de lokale en internationale content van Telenet (met onder andere SBS/Woestijnvis/Play) zorgt voor een uniek aanbod voor de kijker.”

Reactie van Kris Vervaet, CEO van DPG Media België:

“We zijn heel blij dat we nu onze krachten kunnen bundelen met Telenet. We zijn er beide van overtuigd dat we een heel aantrekkelijk aanbod kunnen ontwikkelen dat het verschil zal maken met content van eigen bodem.”

John Porter, CEO van Telenet voegt hieraantoe:

“Niet alleen wij, maar het hele medialandschap zal hier baat bij hebben. We staan voor een nieuw tijdperk voor de Vlaamse media. Niet alleen de partners en de consumenten gaan hiervan profiteren, maar de hele sector zal betrokken zijn. Het is mijn ambitie om van dit streamingplatform de basis te maken voor televisiekijkers in Vlaanderen. Dit is de grootste stap sinds de introductie van de digitale televisie, vertelde ik vanochtend tegen enkele politici.”

Ook in de politiek zijn er positieve signalen hoewel de eerste reacties op Twitter niet echt een goede toon aanslaan:

De VAF heeft tot slot ook nog eens zijn goedkeuring gegeven op het initiatief en vindt dit een mooie duw in de rug voor de Vlaamse film- & televisie-industrie.

Maar vragen wij ons af of dit intiatief niet vijgen na Pasen is, zeker gezien VRT tot op heden de beste Vlaamse content op zijn streamingdienst heeft staan, maar een volwaardige standalone versie van Play & Play More zal ongetwijfeld toegejuicht worden op de markt. De vraag blijft alleen wat Warner gaat doen met HBO Max, Viacom met CBS All Access & NBCUniversal met Peacock.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter