Franchise: Tomb Raider

Box Office België update (2018 week 11)

Tomb Raider
Na 2 weken aan de Box Office België moet La Famille Ch’tite de duimen laten voor nieuwkomer Tomb Raider. Alicia Vikander zorgt voor een Belgische box office resultaat van … 358.094 euro! Misschien niet zo’n indrukwekkend nummer vergeleken met het budget dat er in de productie ging, maar Alicia Vikander wint wel de strijd van beste Lara Croft tegenover Angelina Jolie die met haar 2 andere films een lager openingsresultaat kende. In het genre van films gebaseerd op een computerspel steekt Tomb Raider er ook bovenuit met één van de beste openingsweken aan de Box Office België (het dient enkel Assassin’s Creed voor te laten, maar dit had eerder met de periode te maken). La Ch’tite Famille haalde inmiddels 1,29 miljoen euro op na 3 weken en Red Sparrow blijft het betrekkelijk goed doen in België met een resultaat net onder het miljoen euro (904.914 euro om exact te zijn). Black Panther (2,04 miljoen euro na 5 weken ) is misschien een internationaal megasucces met resultaten die de beste films van Marvel tarten, maar in België verliest het ondanks zijn sterk openingsresultaat wel wat terrein tegenover een Iron Man 3, The Avengers of The Avengers: Age of Ultron. Nieuwkomer Tout le monde debout sluit de top 5 af met 125.806 euro, beter dan de nieuwkomers Hurricane Heist (69.971 euro), Strangers 2: Prey at Night (55.551 euro) & The Mercy (10.181 euro) die teleurstelde in week 10 van 2018. Andere resultaten van grote blockbusters in week 11 van 2018 zijn Fifty Shades Freed (3,44 miljoen euro), Jumanji: Welcome to the Jungle (3,37 miljoen euro), Maze Runner: The Death Cure (2,39 miljoen euro) & Patser (2,73 miljoen euro).

Doe mee aan de Tomb Raider workout met Alicia Vikander

Alicia Vikander moest serieus wat tijd in de fitness doorbrengen om in de rol van Lara Croft te duiken. Haar personal trainer Magnus Lygdback die in het verleden ook werkte op de set van Justice League & The Legend of Tarzan doet zijn trainingsschema uit de doeken in een aantal video’tjes op YouTube. Bekijk ze in deze blogpost!

Lees verder Doe mee aan de Tomb Raider workout met Alicia Vikander
Eerste Tomb Raider trailer met Alicia Vikander

Nieuwe blik op Alicia Vikander in Tomb Raider reboot

De nieuwe Tomb Raider-reboot was een schot in de roos voor softwarebedrijf Square Enix. Hoewel de Japanse ontwikkelaar misschien niet meteen tevreden was van de eerste verkoopscijfers van de originele Tomb Raider in 2013, wist het wel een 2de game te lanceren met de titel Rise of Tomb Raider en beide af te leveren aan topkwaliteit. De Noorse regisseur Roar Uthaug mag na Borgen een sterk debuut opzetten met deze Tomb Raider-reboot en met namen zoals Alicia Vikander (The Danish Girl, Ex Machina, The Man From U.N.C.L.E.), Dominic West (300, The Wire), Walton Goggins (Django Unchained, The Hateful Eight), Hannah John-Kamen (Ready Player One) & Daniel Wu (Warcraft) mag hij zich gelukkig prijzen. Het lijkt er weliswaar niet meteen op dat Tomb Raider de verhaallijn zal volgen van de games, hoewel de enscenering & kostuum design wel veel weg hebben van de rebooted games. Anyway, de avonturen van Lara Croft zijn terug en wij zijn blij! Geniet van deze nieuwe Tomb Raider trailer met Alicia Vikander, vanaf 14 maart 2018 in Belgische bioscopen.

Lees verder Eerste Tomb Raider trailer met Alicia Vikander