Mission Impossible Dead Reckoning stunt

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1 recensie in IMAX

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part 1 recensieMission: Impossible – Dead Reckoning Part 1 *** 1/2 in IMAX ****

Regie: Christopher McQuarrie (Jack Reacher, Mission: Impossible – Fallout)

Met Tom Cruise, Hayley Atwell, Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Ving Rhames, Esai Morales, Henry Czerny, Pom Klementieff, Vanessa Kirby,…

Speeltijd: 163′

Ga kijken als je hield van andere Mission: Impossible-films zoals Rogue Nation & Ghost Protocol.

Het verhaal: Ethan Hunt en zijn IMF-team beginnen aan hun gevaarlijkste missie tot nu toe: het opsporen van een angstaanjagend nieuw wapen dat de hele mensheid bedreigt, voordat het in verkeerde handen valt. Er volgt een dodelijke race rond de wereld waarbij controle over de toekomst en het lot van de wereld op het spel staan en Ethan wordt geconfronteerd met duistere krachten uit zijn verleden. In zijn krachtmeting met een mysterieuze en machtige vijand moet Ethan noodgedwongen de gedachte overwegen dat niets belangrijker kan zijn dan zijn missie, zelfs niet het leven van degenen die hem het meest dierbaar zijn.

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part 1 recensie in IMAX

Ons verdict: MoviePulpers, Tom Cruise leeft al een jaar op wolkjes. Met het kassucces van Top Gun Maverick voelt hij zich de redder van de post-COVID filmervaring mede dankzij het gepaai van de filmindustrie op o.m. het filmfestival van Cannes. Toch gaat het bij meneer Cruise vaak over centjes en daar knelt het schoentje bij de nieuwe Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1. Het heeft hevige concurrentie in de bioscoop te verduren met Barbie & Oppenheimer die eraan komen en bovendien zit hij met een productiebudget van bijna 300 miljoen dollar vanwege alle COVID 19-maatregelen waardoor de makers een beetje bang hebben dat ze geen breakeven gaan kunnen realiseren op deze eerste van 2 nieuwe Mission: Impossible-films.

Tom Cruise in xxxxx

Nu, Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1 zal teren op het succes van zijn vorige film Fallout die zonder meer één van de strafste was uit de franchise. Hoewel Mission: Impossible – Dead Reckoning de typische hedendaagse uitvoering krijgt van een Avengers Endgame of Fast X waarbij het verhaal in 2 stukken wordt gedeeld et een cliffhangertje, is Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1 met zijn verschillende plotwendingen & verrassingen niet zo krachtig als The Avengers: Endgame, maar gaat het eerder naar het niveau van een Ghost Protocol of Rogue Nation wat zeker niet slecht is, maar geen klassieker zoals Fallout. Daarvoor is de editing net niet scherp genoeg of de speelduur iets te kolossaal met bijna 3 uur cinema (why?). Continuïteit is wederom verzekerd met Christopher McQuarrie aan het roer, maar ook castleden zoals Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Ving Rhames, Vanessa KirbyHenry Czerny, terwijl nieuwe gezichten zoals Hayley Atwell, Esai Morales & Pom Klementieff mooi aansluiten. Tot slot is het stuntwerk weer next level en hopen we dat ook deze Mission: Impossible-film de nodige centjes ophaalt om dit soort praktische effects opnieuw te kunnen doen in zijn vervolg Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 2.

Kortom, Tom Cruise redt de bioscoopervaring deze keer iets minder met Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1, maar dat was te verwachten na Top Gun Maverick & Mission Impossible – Fallout. We zijn nu eenmaal meer gewoon van Top Cruise-producties & de Mission-franchise!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter