Ready or Not filmrecensie

Ready or Not recensieReady or Not ****

Regie: Matt Bettinelli-Olpin & Tyler Gillett (V/H/S)

Met Samara Weaving, Mark O’Brien, Adam Brody, Henry Czerny, Andie MacDowell, Kristian Bruun, Melanie Scrofano, Nicky Guadagni,…

Speeltijd: 95′

Ga kijken als je hield van Game Night, From Dusk Till Dawn, Murder at the Orient Express of vond dat Netflix een betere film verdiende met Murder Mystery.

Het verhaal: Grace wordt lid van de rijke familie Le Domas, die welvarend werden vanwege hun spelimperium, door met Alex te trouwen. Toch tenminste als ze op haar huwelijksnacht het spel Verstoppertje tot een goed einde kan brengen.

Ons verdict: Dat het repertoire van regisseursduo Matt Bettinelli-Olpin & Tyler Gillett nog vrij onbekend is in Europa, mag niet verbazen. Ze hebben heel wat kortfilms op hun naam staan, maar tot op heden enkel wat kleine horrorfilms waar V/H/S er met kop en schouders bovenuit steekt. Ready or Not is dan ook hun eerste Europese debuut in de bioscoop en deze slaat verrassend genoeg de bal niet mis!

De cast van Ready or Not met aan kop Henry Czerny, Andie MacDowell & Nicky Guadagni in Ready or Not recensie

Met de scherpe cinematografie van Brett Jutkiewicz & de uitmuntend uitgekozen (klassieke) muziek door Brian Tyler merk je al meteen van het begin dat Ready or Not (of Wedding Nightmare voor onze Franstalige vrienden) geen doorsnee horrorfilm is die hervalt in clichés. Het scenario dat barst van de onderliggende humor is van verrassend goeie kwaliteit en actrice Samara Weaving zet haar From Dusk Till Dawn-pet op om een satirische prestatie neer te leggen om u tegen te zeggen dankzij de maturiteit van Mark O’Brien & Adam Brody die haar prestatie mooi onder de schouders nemen hoewel de oudere garde van de hoop (respectievelijk Henry Czerny, Andie MacDowell & Nicky Guadagni) met de eer van beste acteerprestatie gaat lopen in Ready or Not. Hoewel de film als KNT is bestempeld, heeft de heerlijk in scène gezette vunzigheid een verrassend aanvaardbaar balans om voor een groter publiek aanvaard te worden (mededankzij het sarcasme dat gezocht moet worden in de bloederige scènes). Tot slot hadden we misschien iets meer van het einde verwacht, maar zonder twijfel dat een Quentin Tarantino spijt heeft dat hij deze film niet onder zijn vleugels heeft genomen. Hij zou er 100% van genieten.

Kortom, Crawl & Pet Sematary krijgen verrassend concurrentie van deze Ready or Not in het horrorgenre dit jaar, want de horrorthriller met heel wat Rated R gore & een stevig plot kan je wel de verrassing van het jaar noemen. Dikke aanrader die wel eens een cultklassieker kan worden als hij niet scoort aan de (Belgische) box office.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter