Angel Has Fallen recensie

Angel Has Fallen recensieAngel Has Fallen *** 1/2

Regie: Ric Roman Waugh (Felon, Snitch)

Met Gerard Butler, Morgan Freeman, Danny Huston, Jada Pinkett Smith, Tim Blake Nelson, Nick Nolte, Piper Perabo, Lance Reddick,…

Speeltijd: 120′

Ga kijken als je hield van John Wick: Chapter 3 & de originele Olympus Has Fallen uiteraard.

Het verhaal: Mike Banning is benoemd tot hoofd van de Secret Service. Maar wanneer er een aanslag op de Amerikaanse president wordt gepleegd, is Banning de hoofdverdachte. Hij weet te ontsnappen en zal niet rusten tot hij zijn onschuld in dit complot heeft bewezen.

Ons verdict: Dat de Has Fallen-franchise het anno 2019 tot 3 films heeft geschopt, is op tenminste een verrassing te noemen. Pure actiefilms zijn inmiddels dun gezaaid in lokale bioscopen sinds streaming de filmmarkt als een storm overnam en actiehelden zoals Sylvester Stallone, Nicolas Cage, Jean-Claude Van Damme & Arnold Schwarzenegger van hun broodgewinning ontnamen (wie bekijkt er nog straight-to-DVD releases zoals wij?). De Has Fallen-films heeft die status vooral te danken aan karakterkop Gerard Butler die met Den of Thieves tot zowat het beste niveau is gestegen sinds 300 & de inmiddels 82-jarige Morgan Freeman die altijd een solide acteerprestatie kan neerleggen in eender welke film (zeker als president). Maar de Has Fallen-trilogie heeft een kleine dreun gekregen vanwege het iets mindere London Has Fallen wat een 3de film sinds Olympus Has Fallen moeilijk maakt. Maar dat was buiten Ric Roman Waugh gerekend…

Morgan Freeman in Angel Has Fallen recensie

Met Angel Has Fallen zet regisseur Ric Roman Waugh opnieuw een sterke actiefilm neer na het noemenswaardige Snitch & Felon en dat komt omdat Waugh net zoals zijn concullega’s David Leitch & Chad Stahelski een carrière had als stuntman. De openingsscène is dan ook dankzij de slimme cameraperspectieven en de vele afwisselende shots om van te snoepen en ook het tactische wapenarsenaal smaakt naar meer. Een kwetsbare Gerard Butler die met zijn personage Mike Banning het realistische karakter van de job als geheime agent wil aantonen, deed ons terugdenken aan Bruce Willis’ John McClane en de gastoptredens van Danny Huston, Jada Pinkett Smith, Tim Blake Nelson & vooral Nick Nolte zijn on point. Met zijn speelduur van klokslag 2 uur wist het ons op geen enkel moment te vervelen, hell, zelfs de after credit scène was een mooie manier om de film af te sluiten. OK, maar is Angel Has Fallen meer van hetzelfde? Ja, absoluut. Als je niet voor herhaling wil gaan met Amerikanen die weer alles voor de zoveelste keer op de Russen steken, moet je de film niet bekijken. Maar dat de franchise zijn films niet afsluit met een knal, kan je ook deze keer niet zeggen, want de strijd tussen protagonist & antagonist sluit net zoals zijn openingsscène de boel grootschalig af.

Kortom, pff, een 3de film van Olympus Has Fallen hoor ik je zeggen? Angel Has Fallen doet zijn origineel alle eer toe en valt onder één van de betere actiefilms van het jaar te categoriseren. Voor de actiefilmliefhebbers het ideale excuus om een echte actiefilm zonder popcorn mythologie te verteren in de bioscoop.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter