Hobbs & Shaw recensie in 4DX

Hobbs & Shaw recensieHobbs & Shaw *** 1/2 in 4DX ****

Regie: David Leitch (Deadpool 2, Atomic Blonde, John Wick)

Met Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby, Eiza González, Cliff Curtis, Helen Mirren,…

Speeltijd: 134′

Ga kijken als je hield van Deadpool 2.

Het verhaal: Luke Hobbs & Deckard Shaw vormen een onwaarschijnlijk bondgenootschap wanneer een superschurk de toekomst van de mensheid bedreigt.

Ons verdict: Met een omzet van 5,13 miljard dollar wereldwijd is de Fast & Furious-franchise de melkkoe van Universal Pictures. Zoals iedere populaire franchise dezer dagen wordt er nu gezocht naar manieren om solo-personages hun eigen films te geven binnenin de franchise en Dwayne Johnson & Jason Statham, die sinds pakweg Fast Five op het toneel kwamen, krijgen nu hun eigen film als Hobbs & Shaw. Deels zorgt dit er ook voor dat clan-Johnson & clan-Diesel die elkaar niet meer kunnen zien op de set na Fate of the Furious, even tijd weg van elkaar krijgen om te bepalen wie de grote man van de franchise is.

Dwayne Johnson & Jason Statham in Hobbs & Shaw recensie

Allemaal goed en wel, maar een 9de film? Is dit echt nodig? Wel, Hobbs & Shaw doet er goed aan om David Leitch, de man achter Deadpool 2, Atomic Blonde & John Wick te betrekken bij de productie, want Hobbs & Shaw is van begin tot einde een Leitch-productie met de opbouw & structuur die gelijkaardig loopt als het recente Deadpool 2. En hij maakt het verschil voor Hobbs & Shaw. De tweestrijd tussen Dwayne Johnson & Jason Statham haalt misschien geen hoogtepunt als je het vergelijkt met Furious 7, maar de kunde van Leitch met zijn geslaagd stuntwerk & leuke visual effects zorgt ervoor dat Hobbs & Shaw net dat beetje beter is dan de doorsnee Fast & Furious-film. In mijn ogen was enkel Fast Five door Justin Lin beter. OK, de superschurk met Idris Elba als grote naam gaat er misschien over (vooral in de trailers dan), maar als er één franchise is die volledig over de top mag gaan, is het Fast & Furious wel. Toch? Ook is het even wachten tot er key scènes komen met wagens wat zo eigen is aan de franchise, maar ook deze keer kiest Leitch voor een fijne balans tussen over-the-top special effects en krachtig stuntwerk. Vanessa Kirby is tot slot een verademing in de franchise en we hopen dan ook meer te zien van haar.

Kortom, Hobbs & Shaw is beter dan de doorsnee Fast & Furious-films, dankzij de humor van Dwayne Johnson & Jason Statham en inbreng van regisseur David Leitch. Verrassende aanrader!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter