The John Wick 3 recensie

The John Wick 3 recensieJohn Wick: Chapter 3 – Parabellum *** 1/2

Regie: Chad Stahelski (John Wick Chapter 2, Highlander)

Met Keanu Reeves, Halle Berry, Ian McShane, Laurence Fishburne, Lance Reddick, Saïd Taghmaoui, Jerome Flynn, Anjelica Huston, Jason Mantzoukas, Asia Kate Dillon, Mark Dacascos, Boban Marjanovic, Robin Lord Taylor,…

Speeltijd: 130′

Ga kijken als je hield van John Wick: Chapter 2.

Het verhaal: Superhuurling & -moordenaar John Wick is nog steeds op de vlucht, maar deze keer jaagt zijn eigen organisatie, The High Table, op hem met een prijskaartje van maar liefst 14 miljoen dollar op zijn hoofd. Wie lukt het hem deze keer om hem te executeren?

Ons verdict: De uitmelkerij bij Lionsgate gaat door met het inmiddels 3de hoofdstuk van de John Wick-franchise met Chad Stahelski nog steeds dik aan het roer. Dat weegt meteen op de productie met smaakmakend lange & zware gevechten die dik te pruimen zijn. Zeker de vechtscènes in Casablanca & The Continental zijn vanwege het FPS-perspectief om van te smullen!

Keanu Reeves in John Wick Chapter 3 Parabellum

Dikke actie met andere woorden, maar daar blijft het wat bij. Met het wegvallen van David Leitch krijgen we (opnieuw) geen nieuwe verbetering in het scenario, de dialogen & de opbouw, maar we kunnen duidelijk zien dat beide gewezen stuntmannen een telefoontje hebben gepleegd onder elkaar. Hetzelfde stuntteam van The Triad uit Deadpool 2 lijkt immers aan het werk in John Wick 3 met acteur Mark Dacascos en zijn kompanen. De grootste verbetering uit John Wick Chapter 3 tegenover zijn voorganger is zonder meer de mooie Halle Berry die met haar vertolking als huurling Sofia de beste prestatie neerlegt als gaste tegenover Ian McShane die na Hellboy 3 & American Gods S2 voor de zoveelste keer oorlog moet zoeken (Si vis pacem, para bellum dat verwerkt werd in de titel betekent immers als je vrede wilt, bereid je dan voor op oorlog in het Latijn). Zucht. Met zijn speelduur van meer dan 2 uur kan je onmogelijk een goede opbouw krijgen, maar ook deze keer hebben we met de vele heerlijke kill-scènes van Keanu Reeves geen moment spijt om deze film uit te kijken. Bloed & spelen, wat wil je meer, MoviePulp-fans?

Kortom, John Wick: Chapter 3 – Parabellum is een verbetering tegenover John Wick: Chapter 2, maar het blijft verre van het niveau van de originele John Wick. Verstand op nul, lachen en GOAN! #moetkunnen

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter