Hunter Killer recensie

Hunter Killer recensieHunter Killer ***

Regie: Donovan Marsh (Spud)

Met Gerard Butler, Gary Oldman, Common, Michael Nyqvist, Linda Cardellini, Caroline Goodall, Toby Stephens, Taylor John Smith,…

Speeltijd: 122′

Ga kijken als je hield van Battleship, The Meg, London has Fallen & 12 Strong.

Het verhaal: De Amerikaanse duikboot USS Arkansas met onbekende kapitein Joe Glass wordt samen met een Amerikaans team van Navy Seals ingezet om een nieuwe wereldoorlog te vermijden.

Ons verdict: Gerard Butler mag vanwege de bosbranden in Malibu misschien in zak & as zitten, met Den of Thieves liet hij dit jaar al iets moois van zichzelf zien en met Hunter Killer zet hij de trend voort. De duikbotenfilm met een mooie cast van namen zoals Gary Oldman, Common, Michael Nyqvist & Linda Cardellini heeft een strak plot voor een actiefilm en meer dan behoorlijke special effects om een geloofwaardige duikbotenoorlog op wereldniveau neer te zetten. Vooral de scènes met de onderzeeërs worden mooi opgebouwd en laten je op het puntje van de stoel zitten. OK, het niveau van Hunter Killer haalt niet deze van franchises rond figuren zoals Ethan Hunt, Jack Ryan of James Bond en regisseur Donovan Marsh heeft misschien niet de finesse van pakweg een Peter Berg, maar liefhebbers van Amerikaanse oorlogsmateriaal & een indrukwekkende Russische vloot komen aan hun trekken. Tot slot is de verfilming van het boek Firing Point door George Wallace & Don Keith best traditioneel te noemen en bevat de ideale balans tussen mindless entertainment & occassioneel denkwerk.

Kortom, Hunter Killer is wederom een solide actiefilm met Gerard Butler in de hoofdrol. Indrukwekkend werk van de Schot!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter