Footloose Blu-ray/DVD review

Footloose 2011***1/2

Regie: Craig Brewer

Met: Kenny Wormald, Andie Macdowell, Dennis Quaid, Julianne Hough, Miles Teller, Ray McKinnon

Speelduur: 113′

Sympathieke remake van de jaren tachtig Kevin Bacon dansklassieker. Nu verkrijgbaar op Blu-ray, DVD en handige combo-packs! Het verhaal: De stadse tiener Ren MacCormack (Kenny Wormald) verhuist naar een klein dorp in het zuiden van de VS en krijgt een behoorlijke cultuurshock te verwerken. Na een tragisch ongeval heeft dominee Shaw Moore (Dennis Quaid) harde muziek en dansen verboden. Ren trekt zich niets van de dominee aan, valt voor zijn rebelse dochter (Julianne Hough) en brengt het dorp in rep en roer, maar laat er tegelijk ook een frisse wind waaien…

Ons verdict: De regisseur aan het roer doet alles! Dit werd weer maar eens duidelijk met de remake van Footloose. Ik meen me te herinneren dat aanvankelijk Kenny Ortega (u weet wel, van High School Musical etc.) de dansfilm zou updaten met Zac Efron (van diezelfde High School Musical trilogie). Het resultaat was waarschijnlijk een op het Tween-publiek gerichte inhoudsloze drek, zonder de charme en de authenticiteit van het origineel. Toen Paramount kwam aankloppen bij de commercieel heel wat minder voor de hand liggende keuze van Craig Brewer (van het briljante Hustle & Flow) was ik wel volledig mee. De man heeft gevoel voor muziek en realistisch drama, zonder in te boeten voor het PG-13 publiek. Ik was dan ook erg benieuwd, en het moet gezegd dat het resultaat ons niet teleurstelt! Hoewel ik even mijn hart vasthield voor Zac Efron-kloon Kenny Wormald en Jullianne Hough iets teveel de brainless ‘schoonheid-over-inhoud’-attitude in de verf leek te zetten, bleken mijn angsten ongegrond. Footloose anno 2011 is een even opzwepende dansfilm – vol vriendschap, ontluikende liefde, leuke deuntjes (waarvan enkele van de klassiekers een degelijke update kregen) en zelfs wat drama – als het origineel. Het acteerwerk is prima, met enkele beloftevolle jonge acteurs en actrices, aangevuld met oudgedienden als o.a. Dennis Quaid en Andie Macdowell. De nieuwe Footloose werd helaas maar een bescheiden hitje. Maar hoe dan ook een leuke tip voor de liefhebbers!

De Blu-ray/DVD: Beide formaten handhaven het originele beeldformaat van 2.35:1 en zien er steevast scherp en detailrijk uit. Waar de HD versie een dynamische DTS-HD-track heeft, moet de DVD het stellen met een standaard Dolby Digital 5.1-spoor. Gezien de vele muziek toch beetje een gemiste kans. Toch is dit geluidspoor geen teleurstelling en weet het genoeg dynamiek te bieden. Ruis of andere storingen zijn op beide versies niet aan de orde. Extra features zijn beperkt tot een audiocommentaar, wat weggeknipte scènes en enkele videoclips.

Een blik werpen op de trailer? Dat kan hieronder:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter