Shazam! filmrecensie in IMAX 3D

Shazam! recensie in IMAX 3DShazam! ** 1/2 in IMAX ** 1/2

Regie: David F. Sandberg (Lights Out, Annabelle: Creation)

Met Zachary Levi, Mark Strong, Jack Dylan Grazer, Asher Angel, Djimon Hounsou, Cooper Andrews, Adam Brody, Ryan Handley,…

Speeltijd: 132′

Ga kijken als je hield van Justice League.

Het verhaal: De 14-jarige wees Billy wordt van de ene op de andere dag een superheld en schakelt de hulp in van zijn nieuwe vriend Freddy om te weten te komen hoe hij het potentieel van zijn superkrachten kan gebruiken.

Shazam! recensie in IMAX 3D

Ons verdict: Wat als je van een kind een superheld kan maken? Toegegeven, het idee klinkt interessant en zowat de hele Amerikaanse vakpers & influencers denken daar hetzelfde over, maar de manier waarop David F. Sandberg & DC Films het concept uitwerken voor een film gericht tot de MilleXZials (Generation X, Millenials & Generation Z samen) van deze tijd is in de ogen van de MoviePulp.be-redactie niet zoals het moet zijn. Het getuigt vooral van slechte keuzes en laat ons jullie uitleggen waarom.

Met Shazam!, de nieuwste telg van WarnerMedia op basis van een DC Comics-stripfiguur, probeert DC Films zich nog steeds te ontdoen van de donkere wolk na Justice League. Met Wonder Woman & Aquaman hebben ze opening gevonden bij het publiek naast de Marvel Cinematic Universe om gelijkaardige content te brengen, maar bij gebrek aan algemene verhaallijn over de verschillende DC Films heen, wordt het zeer moeilijk om nieuwe DC-figuren te introduceren. Daar is Shazam! slachtoffer van en de zwakke acteerprestatie van de sterk-op-het-personage-lijkende Zachary Levi kan daar weinig aan veranderen. Het wordt erger, want met Shazam! proberen ze cameratechnieken uit Batman vs. Superman te recycleren om de gaten van vorige Zack Snyder’s zogenaamde flops op te vullen en hergebruiken ze schaamteloos de slechte production design van de parademons om te kunnen besparen om een productie van maar liefst 100 miljoen dollar. Is dit geen vorm van valsspelen? Bovendien moet er iemand mij eens uitleggen waarom ze een regisseur zoals David F. Sandberg aanstellen om kost wat kost een luchtig humoristische film te maken van Shazam! in een gitzwarte cinematografie zonder dat de regisseur enige ervaring heeft met het komische genre. Het resultaat is dan ook dat Shazam! een zwakke blockbuster is: veel te lang met veel te weinig spectaculaire special effects, een pak slecht acteurwerk, een heleboel flauwe grappen die ons quasi niet deden lachen & een plot dat al van het begin van de film duidelijk is. Enkel Jack Dylan Grazer uit Beautiful Boy & Asher Angel samen met het betrekkelijk leuke einde maken de film nog enigszins verteerbaar. Oh ja, en zelfs de 2 post-credit scènes zuigen…

Kortom, Shazam! is in onze ogen de zoveelste ontgoocheling van DC Films, wat ze daar over de plas ook over denken. Wanneer brengen ze Christopher Nolan & Zack Snyder terug?

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter