Beautiful Boy recensie

Beautiful Boy recensieBeautiful Boy ****

Regie: Felix Van Groeningen (Belgica, Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen)

Met Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Jack Dylan Grazer, Amy Ryan, Stefanie Scott, Kaitlyn Dever, Andre Royo,…

Speeltijd: 112′

Ga kijken als je hield van Broken Circle Breakdown, Lady Bird & Manchester By the Sea.

Het verhaal: We volgen het leven van journalist David Sheff die vecht om het leven van zijn zoon Nic die verslaafd is aan methamfetamine of Crystal Meth.

Steve Carell schittert in Beautiful Boy dankzij Felix Van Groeningen

Ons verdict: Het lobbywerk van de Belgen is begonnen! Beautiful Boy staat samen met Girl van voor in de rangen van de Oscars, want het feit dat beide films nu al heel wat awards in de wacht slepen, is een heel goed voorteken. Kan Felix Van Groeningen voor de eerste keer in de filmgeschiedenis een Oscar in de wacht slepen voor een Engelstalige film? En gaat Girl net zoals Beautiful Boy de Oscar in de wacht slepen voor Beste Buitenlandse Film?

Timothee Chalamet in Beautiful Boy

 

Geloof ons als we zeggen dat Beautiful Boy Oscarmateriaal is en een nieuwe mijlpaal zal worden in de Vlaamse filmgeschiedenis, want het filmdrama over een vader die worstelt met de drugsverslaving van zijn zoon heeft de allure van Manchester by the Sea met een topcast getrokken door Steve Carell. Timothée Chalamet sukkelt misschien af en toe met zijn rol als drugsverslaafde, maar zijn emotioneel tweespel met Steve Carell in combinatie met het heerlijke realisme in de cinematografie van Ruben Impens geven Beautiful Boy net dat beetje extra. Bovendien vinden we het machtig hoe Felix Van Groeningen zijn stempel heeft kunnen drukken op deze Amazon Studios-productie (cfr. het huis van de vader die sprekend lijkt op deze van uit Broken Circle Breakdown of wat dacht je van de gepaste rockmuziek) en ook Maura Tierney gekend van The Affair laat wat van zichzelf zien als kwetsbare stiefmoeder. Beautiful Boy start sterk, bevat halverwege een aantal zeer geslaagde & waardegeladen momenten die een gevoelige snaar zal raken bij heel wat ouders van adolescenten (kuddos aan Jack Dylan Grazer hiervoor) en eindigt ook op een hoge noot wat meestal niet verzekerd is met de gemiddelde meerwaardefilm. Enkel spijtig van het tussenstuk dat met de herhaling van de gebeurtenissen in het verhaal ervoor zorgt dat de film wat aan kracht verliest.

Kortom, Felix Van Groeningen doet met Beautiful Boy wat Tom Barman niet kon. Legendarisch werk door Vlaamse regisseur Felix Van Groeningen. Ga voor die Oscar, Felix! En Belgen, ga dat vanaf morgen zien in de bioscoop!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter