The Affair S3 recensie op Netflix België

The Affair recensie op Netfix BelgiëThe Affair S3 *** 1/2

Bedenkers: Hagai Levi (In Therapy), Sarah Treem (House of Cards) & Anya Epstein

Met Dominic West, Ruth Wilson, Joshua Jackson, Maura Tierney, Jennifer Esposito, Omar Metwally, Darren Goldstein, Catalina Sandino Moreno,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Big Little Lies & Bloodline.

Het verhaal: De leventjes van Noah, Helen, Alison & Cole pikken zichzelf terug op. We zien een Noah die zijn leven terug oppikt na zijn gevangenisstraf, maar ook Helen & Alison proberen met het verleden en de nieuwe situaties om te gaan.

Ruth Wilson & Dominic West in The Affair

Ons verdict: The Affair had met zijn scenario in seizoen 2 een stevige knipoog naar Traffic te pakken, maar vanwege de nalatigheid van zijn vrouwelijke dimensie vonden we Alison’s verhaal weinig geloofwaardig. Makers Sarah Treem & Hagai Levi maken in dit 3de seizoen komaf met de slechte interpretatie van het moederinstinct van de vrouwelijke hoofdpersonages en dat is een goede zaak voor de Showtime-serie. Bovendien zet de cinematografie zich weer een stap hoger dan het vorige seizoen en samen met de sluimerend mysterieuze aura rond de personages van dit 3de seizoen is The Affair S3 vanaf de eerste 2 afleveringen weer om van te smullen. Spijtig genoeg heeft de ontknoping van The Affair S3 niet dezelfde kwaliteit als The Affair S2 wat dan weer aanvoelt als een verloren kans om deze serie tot een hoger niveau te tillen. De algemene cast met Dominic West, Ruth Wilson, Joshua Jackson & Maura Tierney levert zoals steeds voortreffelijk werk en groeien aflevering per aflevering in hun prestatie.

Kortom, The Affair bleek onze wenkbrauwen te laten fronzen met seizoen 2, maar op het vlak van kwaliteit intrigeert dit 3de seizoen ons opnieuw. Bingen die handel!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter