De nieuwe Tomb Raider recensie

Tomb Raider recensieTomb Raider ***

Regie: Roar Uthaug (Bolgen, Flukt)

Met Alicia Vikander, Kristin Scott ThomasWalton Goggins, Dominic West, Hannah John-Kamen, Daniel Wu, Emily Carey,…

Speeltijd: 122′

Ga kijken als je hield van Assassin’s Creed, Kong: Skull Island & King Arthur: Legend of the Sword.

Het verhaal: Lara Croft, de onafhankelijke maar kwetsbare dochter van de vermiste zakenman & avonturier Richard Croft, gaat op zoek naar het eiland waar haar vader verdween.

Alicia Vikander in de nieuwe Tomb Raider

Ons verdict: De nieuwe Tomb Raider-reboot op game console & computer mag Square Enix misschien van een kale reis hebben teruggebracht, de fans die het spel in 2013 speelde, weten anders. Het was een schitterend schot in de roos voor de franchise die reeds sinds 1996 bestaat en als origine’s story van Lara Croft kan het tellen. Deze nieuwe filmreboot van Tomb Raider met de fabelachtige Alicia Vikander zweeft voort op een gelijkaardige verhaallijn van het spel met personages zoals Mathias Vogel, Ana Miller, Richard Croft, Trinity & Himiko, maar neemt zoals steeds bij Hollywood-adaptaties een creatieve loop vanaf de eerste minuten. En dat is meteen het probleem aan deze nieuwe Tomb Raider.

Alicia Vikander is fenomenaal als Lara Croft

Begrijp me niet verkeerd: Tomb Raider is alles behalve slecht. De manier waarop Oscar-winnares Alicia Vikander zich in haar rol gooit, is indrukwekkend en de film met de Noorse regisseur Roar Uthaug aan het roer respeceert de vele elementen uit de jaren 2010-spellen. Maar het scenario laat te wensen over. Warner Bros. kiest een conservatieve Hollywood-verhaallijn met een zeer slecht structuur die het leven uit de film haalt. In se begrijpen ze de essentie van de nieuwe games niet, want daarvoor hadden ze in de nieuwe Tomb Raider meer gefocust op een scenario vol survival in plaats van een actieblockbuster die nu al een franchise wil zijn (hoewel we wel moeten bekennen dat de film perfect op zichzelf staat in plaats van metafictie voor de games te zijn). Maakten ze dan echt zo’n slechte keuzes voor een film? Dat nu ook weer niet, maar perfectie was haalbaar met de kaarten die ze in de handen had.

Kortom, Alicia Vikander’s Tomb Raider is een mooie ode aan het personage Lara Croft, maar een waardige bioscooprelease van het voortreffelijk spel door Square Enix is een andere stelling.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter