The Skulls DVD review

coverThe Skulls ***

Regie: Rob Cohen

Met: Paul Walker, Joshua Jackson, William Petersen, Leslie Bibb, Craig T. Nelson

Speelduur: 106 min.

Door het succes van The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor haalt Paradiso het entertainende The Skulls nog eens boven.

Vergelijk prijzen van The Skulls online op Kelkoo!

Het verhaal: Luke McNamara (Joshua Jackson), een vlijtige en ambitieuze student aan de Harvard Law School, wordt geheel onverwacht uitgenodigd om toe te treden tot de geheime prestigieuze club “The Skulls”. Voor Luke gaat een droom in vervulling. Wanneer zijn beste vriend Will echter in verdachte omstandigheden overlijdt, begint Luke de motieven van de club in vraag te stellen en gaat hij op onderzoek uit. Maar vanaf dan gaan de poppen pas goed aan het dansen…

Ons verdict: The Skulls hangt een beetje aan elkaar van de plotholes, ongeloofwaardigheden en typische clichés. Bovendien is de film zeker en vast een voorbeeld van stijl over inhoud. Toch kijkt de thriller uit 2000 lekker weg, mede door de prima en dynamische regie van Rob Cohen – wiens carrière nadien met de snelheid van een raket de hoogte in schoot met de succesvolle actiefilms The Fast and The Furious en xXx! In de film herkent u een jonge Paul Walker (The Fast and The Furious-reeks, The Death and Life of Bobby Z) en Joshua Jackson, toen vooral bekend van tienertoestanden zoals Urban Legend en “Dawson’s Creek”. Beide heren dragen de film bijzonder goed en het is net door hen, én uiteraard hun inlevingsvermogen, dat de film van begin tot eind blijft boeien. William Petersen, ofte Gil Grissom uit “CSI”, is zoals steeds betrouwbaar en hetzelfde kunnen we zeggen van Craig T. Nelson (Poltergeist en diens eerste sequel). De film houdt gedurende de hele lengte een goed tempo aan en is bij momenten zelfs best spannend. Hoewel de film geen echte potten brak op het grote zilveren scherm, groeide The Skulls over de jaren heen uit tot een behoorlijke hit in de videotheken, met twee inferieure direct-to-dvd sequels als onvermijdelijke gevolg.

De DVD: Het 1.78:1-beeld is anamorfisch en ziet er behoorlijk uit, met een bevredigend contrast en schaduwdetail. Ruis en printbeschadigingen vormen nergens een probleem. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt voldoende, met een prima gevoel van richting en een beperkte spreiding. De dialogen zijn netjes verstaanbaar gedurende heel de filmlengte. Voor deze derde release van deze film uit 2000 op DVD hebben we nog steeds dezelfde extra’s. Onder de noemer ‘making of’ ontdekken we een boel beelden vanop de set en achter de schermen, volgens het weinig intressante B-Roll principe wat niet meer wil zeggen dan: losse beelden zonder duiding van hoe en wat. Een echte featurette had heel wat meer waarde gehad voor de liefhebbers. Ook de rest van het bonusmateriaal is niet veel speciaals: een fotogallerij, enkele fragmenten, een resem interviewsnippers uit de EPK en de originele bioscooptrailer.

Kijk hier alvast de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.