Skinwalkers DVD review

skinwalkers.jpgSkinwalkers ***

Regie: James Isaac

Met: Jason Behr, Rhona Mitra, Elias Koteas, Natassia Malthe, Kim Coates

Speelduur: 91 min.

Skinwalkers is een middelmatige, doch behoorlijk amusante weerwolvenfilm van de maker van Jason X.

Vergelijk prijzen van Skinwalkers online op Kelkoo!

Het verhaal: Timothy (Matthew Knight), een onschuldige 12-jarige Amerikaanse jongen komt samen met zijn moeder Rachel (Rhona Mitra) per ongeluk in het middelpunt van een groot gevecht tussen twee groepen weerwolven, welke qua motivatie erg van elkaar verschillen en nu in een bloedige oorlog met elkaar zijn…

Ons verdict: In 2001 bewees de Canadese regisseur James Isaac al dat hij met een beperkt budget een dynamische horrorfilm kon afleveren met Jason X, ofte de tiende aflevering van Friday The 13th. De film deed het echter niet geweldig aan de kassa’s en het leek of de cineast zijn carrière vaarwel kon zeggen. Een dikke vijf jaar later kreeg hij echter opnieuw de kans met Skinwalkers, een weerwolvenfilm uit de After Dark/Lionsgate stal. Hoewel de man geen honderden miljoenen ter beschikking had, kon hij toch buigen over een veelbelovende genre-cast (Rhona Mitra!!!) en crew (Stan Winston’s studio stond in voor de effecten en creaturen). Het eindresultaat werd helaas niet alleen verknoeid door de big shots bij After Dark Films, toen men opperde voor een tienervriendelijke PG-13 keuring en alle bloedige scènes op de montagevloer belanden. Maar werd bovendien met de grond gelijk gemaakt door de gevestigde critici! De film bracht vervolgens wereldwijd nog géén drie miljoen dollar op. Je zou haast medelijden krijgen met Isaac! Zeker omdat blijkt dat Skinwalkers verre van slecht is. Toegegeven: het is geen raketwetenschap en de slordige opkuiswerken in de montagekamer hebben er uiteraard geen goed aangedaan. Maar de film bevat enkele coole actiescènes, die herinneringen oproepen aan de heerlijke John Carpenter classic Vampires (’98). Bovendien is de cast goed op dreef, met op kop de spectaculaire Rhona Mitra, maar ook Jason Behr is in goede doen. De degelijke regie van Isaac en prima weerwolven vormen de kers op de taart. Skinwalkers is helemaal geen straffe cinema, maar je kan slechter varen op een regenachtige zondag.

De DVD: Het anamorfische beeld heeft een goede scherpte en heldere, levendige kleuren. Contrast is goed en ook het diepte en detail zitten snor. De gebruikte filmprint is vrij van storende vuiltjes en/of andere oneffenheden. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en dynamisch, met een goede spreiding en plaatsing van de effecten. De muziek komt goed tot zijn recht en de dialogen komen netjes en steevast verstaanbaar uit de centerspeaker. De eveneens aanwezige Engelse DTS 5.1-track heeft een tikkeltje meer spreiding, maar het verschil is niet wereldschokkend. Ruis of andere oneffenheden zijn niet aanwezig op beide tracks. Op het gebied van extra’s moeten we het stellen met de originele bioscooptrailer en drie trailers van andere film die zijn verschenen bij Paradiso.

Bekijk hier alvast de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.