UPDATE: Warner Bros ontdoet zich van Justice League-legacy voor Phase 2

Warner Bros ontdoet zich van Justice League-legacy voor Phase 2

Laat ons eerlijk zijn: Justice League was het grootste dieptepunt tot op heden voor DC Comics. Na het legendarische The Dark Knight-filmfranchise zag enkel Wonder Woman het licht, maar Batman vs. Superman & Suicide Squad kregen enkel maar kritiek waardoor de top van Warner Bros. twijfelde aan Justice League en er een zooitje van maakt. Het wordt nu meer en meer duidelijk dat Zack Snyder voorzichtig opzij werd gezet door Warner Bros na Batman vs. Superman en Joss Whedon de ridder op het witte paard moest worden. Het tegendeel werd realiteit. Warner Bros maakt komaf met zijn verleden en gaat nu op zoek naar nieuwe horizonten. Hoe moet het nu verder?

De chaos is groot bij Warner Bros & DC Films: meer dan de helft van het voormalige management is weg met Walter Hamada & Chantal Nong die het roer overnemen, Joss Whedon is nu niet meer welkom voor Batgirl & nieuwe projecten zoals Chris McKay’s Nightwing krijgen geen prioriteit. Er zijn 2-3 films in de maak met The Joker als sleutelfiguur (een solo-film met Joachim Phoenix & een romance tussen Jared Leto & Margot Robbie), maar welke exact is een groot vraagteken.

Het lijkt dat Warner Bros. eerst aan reputation management gaat doen door veilige keuzes te maken. Deze zijn momenteel Aquaman met Jason Momoa op 19 december 2018 en Shazam! met Zachary Levi & Mark Strong op 3 april 2019. Verder staat Suicide Squad 2, Wonder Woman 2, Flashpoint & The Batman op de planning bij Warner Bros. maar de synergie is nog dik zoek in onze ogen. De enige rode draad buiten de solofilms lijkt The Injustice League: een groep schurken onder leiding van Lex Luthor met o.m. Deathstroke en mogelijk ook Black Manta & Orm. Een alternatieve tijdlijn dankzij Flashpoint die wel eens de nieuwe Justice League 2 kan worden, lijkt een andere mogelijkheid tot synergie, maar dit is allemaal fan-speculatie. Belgische DC-liefhebbers noteren alvast 12 juni 2019, 12 februari 2020, 3 juni 2020 & 22 juli 2020 voor verdere ontwikkelingen en dit is buiten Wonder Woman 2 gerekend dat eind 2019 moet komen.

Even naast de kwestie, maar onderaan nog een aantal scenes met Superman die al dan niet mochten verschijnen. Ons blijft het nog altijd een raadsel waarom die zwarte Superman nooit kwam:

UPDATE: Inmiddels worden er meer en meer regisseurs toegevoegd aan Phase 2 van DC Films. Ava DuVernay (13TH, A Wrinkle in Time) wordt de regisseuse van New Gods, terwijl het komische duo John Francis Daley & Jonathan Goldstein (Game Night) Flashpoint zal opnemen. Het feit dat New Gods toegevoegd wordt aan het DC Extended Universe, lijkt er meer en meer op dat Darkseid als grote vijand zal opgesteld worden om onze Justice League het moeilijk te maken.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.