Ozark Netflix recensie

Ozark Netflix recensieOzark *** 1/2

Bedenker: Bill Dubuque & Mark Williams (The Accountant)

Met Jason Bateman, Laura Linney, Sofia Hublitz, Skylar Gaertner, Esai Morales, Julia Garner, Bruce Altman, Josh Randall,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Bloodline.

Het verhaal: Een financieel adviseur sleept zijn familie van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij geld moet witwassen om een drugsbaas te sussen.

Ozark Netflix recensie

Ons verdict:  Vijgen na Pasen? True, het heeft onze MoviePulp-redactie even geduurd om aan Ozark te beginnen. Hoofdzakelijk omdat de sfeer & cinematografie ons iets teveel deed terugdenken aan het geweldige Bloodline op Netflix en we wilden deze serie dan ook houden tot later. Met meer en meer stemmen die vertellen dat Ozark er seizoen per seizoen op vooruit gaat, konden we bij MoviePulp.be de hype niet ontsnappen.

Jason Bateman & Laura Linney in Ozark S1 recensie op Netflix België

Toegegeven, het 1ste seizoen van Ozark start in mineur met Bateman die de leiding neemt, maar andere castleden zoals Laura Linney, Sofia Hublitz & Skylar Gaertner die volgen maar onderdoen tegenover de komische acteur. Vooral het middenstuk van het 1ste seizoen van Ozark is een drag met af & toe een glimpse naar True Detective, maar dan ook weer niet. Het is vooral het voortreffelijke einde die veel goed maakt en de reeks dan ook terecht op de kaart heeft gezet voor vele streamers. Tot slot valt de heerlijke cinematografie van Ozark op te merken die toch één van de donkerste is die we kennen en een waar trademark zijn voor de Netflix-serie.

Kortom, het schrijfwerk van Bill Dubuque & Mark Williams redden de meubelen in de laatste minuten van het eerste seizoen van Ozark.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter