The Outsider S1 recensie op Telenet Play

The Outsider S1 recensie op Telenet PlayThe Outsider ***

Bedenker: Richard Price  (The Wire) op basis van een verhaal door Stephen King / Regie: Andrew Bernstein & Jason Bateman (Jack Ryan, Ozark, The Umbrella Academy)

Met Ben Mendelsohn, Cynthia Erivo, Jason Bateman, Derek Cecil, Julianne Nicholson, Bill Camp, Mare Winninham, Paddy Considine, Yul Vazquez, Jeremy Bobb,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Fallen, True Detective & Widows.

Het verhaal: Politieonderzoekers zijn verward over een gruwelijke kindermoord die is gepleegd door dezelfde man die blijkt op 2 plaatsen tegelijkertijd te zijn.

Ben Mendelsohn in The Outsider HBO recensie

Ons verdict: Het repertoire van bestsellerschrijver Stephen King staat weer hoog in de lade van Hollywood & konsoorten dankzij het succes van de IT-frachise. Het mag dan ook niet verbazen dat de Amerikaanse schrijver ook aan nieuwe series gaat werken en deze keer is zijn boek De buitenstaander aan de beurt voor de HBO-serie The Outsider die aanstaande maandag aflevering per aflevering verschijnt op Telenet Play.

We zagen meer dan de helft van het seizoen in primeur dankzij onze vrienden bij Telenet, maar moeten zeggen dat we niet aangenaam verrast zijn door de kwaliteit van deze HBO-serie. The Outsider waant zich aan de allure van het legendarische 1ste seizoen van True Detective met dezelfde cinematografie als Ozark (dat hebben we te danken aan Jason Bateman die zowel regisseur als acteur is voor deze reeks), maar valt vooral ten prooi van een aantal miscastings. Zo is Cynthia Erivo heel slecht gecast als mystiek figuur wat op zich een verloren kans is, gezien The Outsider perfect opnieuw kan opgepikt worden als een anthologiereeks zoals The Sinner of American Crime Story. Ben Mendelsohn speelt zich daarentegen niet in de sloop, maar het uiterst langzaam tempo van The Outsider was vooral de dooddoener voor ons. Op geen enkel moment voelde we immers de spanning omdat de detectieve serie veel teveel gerekt wordt. Bovendien deed het plot ons iets teveel denken aan Fallen met Denzel Washington, voor ons een film uit de kindertijd die ons is bijgebleven.

Kortom, wij lopen niet warm van The Outsider ondanks de label Stephen King & Jason Bateman. Ander en beter.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.