O.G. HBO recensie op Telenet Play More

O.G. recensie op Telenet Play MoreO.G. *** 1/2

Regie: Madeleine Sackler (Dangerous Acts Starring the Unstable Elements of Belarus, The Lottery)

Met Jeffrey Wright, William Fichtner, Boyd Holbrook, Ato Essandoh, Mare Winningham, Yul Vazquez, Theothus Carter, David Patrick Kelly,…

Speeltijd: 113′

Ga kijken als je hield van Moonlight & Imperial Dreams.

Het verhaal: O.G. volgt het leven van Louis, een gevangene die na 26 jaar vrijuit mag, maar de laatste dagen lijdt onder de druk tussen het echte leven buiten de gevangenismuren en zijn verleden achter de tralies.

Jeffrey Wright in HBO Film OG

Ons verdict: Dat Jeffrey Wright zijn eigen film mag trekken door de mensen bij HBO verbaast ons niet. De Amerikaan, die in Europa naam kreeg vanwege zijn spraakmakende rol in 007’s Casino Royale en het sindsdien heeft getrokken tot sleutelfiguur in producties zoals Westworld, Hold the Dark, Source Code & The Hunger Games, is nl. één van de weinige professionele acteurs in O.G. en desondanks valt hij op geen enkel moment door de mand als gedetineerde tussen de echte gevangenen die als castleden werden gerekruteerd om een zeer waarheidsgetrouwe setting te creëren. Een trademark van regisseuse Madeleine Sackler die met Dangerous Acts Starring the Unstable Elements of Belarus een Emma ophaalde voor beste documentaire en met O.G. haar debuut in fictie maakt zonder haar legacy te vergeten. Vakwerk! O.G. heeft verder ook een mooi tempo die samen met de editing wat laat terugdenken aan Lady Bird in een leuk realistische cinematografie zonder meer. De verhaallijn is verder niet bijster origineel en doet qua thema in zekere zin terugdenken aan 13TH zonder te kritisch te willen zijn over de systematische massa-opsluiting in de Verenigde Staten. De chronologische gang van zaken met de klemtoon op realiteit komt tot slot net zoals in Imperial Dreams een beetje flauw en open tot zijn einde.

Besluit: O.G. is een stevig debuut door documentaire-maakster Madeleine Sackler met een voortreffelijke Jeffrey Wright. Vanaf 23 februari 2019 op Telenet Play More!

Meer over

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter