The Predator recensie in IMAX 3D

The Predator recensieThe Predator ** in IMAX 3D ** 1/2

Regie: Shane Black (Iron Man 3, The Nice Guys)

Met Boyd Holbrook, Olivia Munn, Thomas Jane, Trevante Rhodes, Jacob Tremblay, Sterling K. Brown, Alfie Allen, Yvonne Strahovski, Keegan-Michael Key,…

Speeltijd: 107′

Ga kijken als je hield van Alien: Covenant & Predator II.

Het verhaal: Wanneer een jongetje per ongeluk de meest dodelijke jagers van het universum naar de aarde terugbrengt, kan alleen een groepje ex-soldaten en een wetenschapper het einde van de mensheid voorkomen.

 

Ons verdict: In de Verenigde Staten speelt The Predator al een tijdje in de bioscoop en aan zijn slechte reviews + teleurstellende box office resultaten voorspelt dit niets goed. Spijtig genoeg moeten we bevestigen dat wat er over de plas wordt gezegd van deze nieuwe Predator-film, want het resultaat is onder het niveau van wat we verwachten als grote fans van de allereerste Predator met Arnold Schwarzenegger.

Olivia Munn & Boyd Holbrook in The Predator

Wat is er dan zo slecht aan The Predator? Wel, de hand van Shane Black wordt duidelijk gevoeld in The Predator met de humoristische toon in o.m. de dialogen die van meet af aan wordt ingezet. Deze toon is weliswaar af en toe te belachelijk voor woorden als je terugdenkt aan de sessie moppentappen door acteur Keegan-Michael Key in het begin van de film. Bad idea, Shane. Op zich laten castleden zoals Boyd Holbrook, Olivia Munn, Thomas Jane & Trevante Rhodes nog goede dingen zien, maar de beslissingen om het Predator-universum uit te breiden met een Mega-Predator, een paar buitenaardse Predator-honden en een hoopje gekke militairen is ronduit lachwekkend. Dan hadden ze beter de dure CGI gelaten voor de Grindhouse B-filmstijl en er een Planet Terror van gemaakt. Bovendien wordt de gore & andere vunzigheid in deze versie van The Predator gestript tot het minimum en het is dan ook de actie waar je grotendeels genoegen mee moet nemen in Shane Black’s The Predator. De special effects & het tempo zijn op zich van een goede kwaliteit, maar ze compenseren de hiaten in de mythologie van de franchise & de uiteindelijke verhaallijn van The Predator niet.

Kortom, The Predator is niet de reboot dat we verwachtte en we zijn dan ook diep teleurgesteld in Shane Black’s versie van The Predator. Boe!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter