The Pink Panther Blu-ray review

pinkThe Pink Panther **

Regie: Shawn Levy

Met: Steve Martin, Beyoncé Knowles, Kevin Kline, Jean Reno, Emily Mortimer

Speelduur: 93′

Flauwe en ondermaatse reboot van de legendarische komediefranchise!

Koop The Pink Panther bij Proxis!

Het verhaal: De populaire coach van het Franse voetbalteam wordt op het veld beroofd van de Pink Panther-diamant en vermoord. Wie is de dader? De jaloerse ex-minnaar van de vriendin van de coach? Weet deze vriendin (Beyoncé Knowles) meer dan ze zegt te weten? Hoofdinspecteur Dreyfus (Kevin Kline) geeft de klus aan Jacques Clouseau (Steve Martin) in de verwachting dat hij met zijn geklungel alle persaandacht trekt, zodat hij zelf in alle rust de moord kan oplossen. Om Clousseau goed in de gaten te kunnen houden krijgt Gilbert Ponton (Jean Reno) de opdracht om Clouseau te helpen en alles door te spelen aan Dreyfuss. Clouseau en Ponton struinen de wereld af op zoek naar de diamant. Ze stuiten op duizelingwekkend knappe dames, valstrikken, leugens èn hoofdinspecteur Dreyfus, die succes geroken heeft en de zaak weer in eigen handen wil nemen…

steve_martin_pink_panther

Ons verdict: Af en toe valt er wel wat te lachen in deze ongeïnspireerde nieuwe start van de ooit zo legendarische The Pink Panther franchise, maar de overgrote meerderheid is plat, flets en vaak té ingestudeerd, zodat de humor compleet verloren gaat. Het scenario is eveneens weinig soeps, met clichés en allerhande dichterlijke vrijheden die helemaal niet bij het beroemde personage lijken te passen. Filmtechnisch is er echter weinig aan te merken op de nieuwe The Pink Panther. Regisseur Shawn Levy blikt alles vakkundig in en de prent heeft een vlot tempo. Bovendien heeft de film een indrukwekkende cast! Want buiten Martin, Beyoncé en Kevin Kline, draven ook Jean Reno, Emily Mortimer, Clive Owen en Jason Statham op. The Pink Panther werd bij zijn originele bioscooprelease een behoorlijk kassucces, met een wereldwijde omzet van bijna 160 miljoen dollar. De onvermijdelijke sequel loopt nu in de bioscopen, maar schijnt meer van hetzelfde te zijn.

De Blu-ray: Het 1.85:1 HD-beeld is bevredigend scherp met een goed contrast. Diepte en detail zijn meer dan goed. De kleuren ogen dan weer helder en natuurlijk, terwijl het zwartniveau solide is. Sommige scènes ogen wat soft, maar verder is het beeld vrij van storende en dramatische oneffenheden. De Engelstalige Dolby TrueHD 5.1-track klinkt prima, met een nette spreiding, ruimtelijkheid en dynamiek. De muziek komt goed tot haar recht en het LFE-kanaal geeft een prima ondersteuning waar nodig. De dialogen klinken helder en zijn over de hele lijn goed te verstaan en komen netjes uit de center. Ruis en storingen zijn niet aanwezig. Nadien kan u de film nog eens bekijken met optioneel audiocommentaar (ingesproken door regisseur Shawn Levy), maar ook met een resem geanimeerde pop-ups met diverse weetjes en feiten. Eveneens aanwezig: 25 minuten aan verwijderde scènes. Shawn Levy legt uit in een eveneens optionele commentaartrack waarom de bewuste scènes het uiteindelijke product niet gehaald hebben. Boeiender zijn de featurettes! In “Cracking The Case” (22 min.) gaat Steve Martin dieper in op zijn versie van inspecteur Jacques Clouseau. In “Animated Trip” (9 min.) richt men het vergrootglas op de fraaie openingsanimatie. Meer technisch gericht is “Deconstructing The Panther” (10 min.), een featurette die het werk van de production designer en de assistent-regisseur belicht. De “Sleuth-Cams” blijken drie informatieve ‘Making of’-filmpjes te zijn waarin dieper wordt ingegaan op drie sleutelscènes uit de film, namelijk de persconferentie, het voetbalveld en de gordijnscène. Je krijgt effectief een idee hoe het er op de set aan toe ging. Samen goed voor bijna twintig minuten aan behind the scenes-materiaal! Een uitgebreide opname van het optreden van “Xania” (Beyoncé Knowles), een videoclip van “Check on it” en een handjevol promotietrailers vormen zijn het laatste wat te ontdekken valt.

Bekijk hier de originele trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter