The Forbidden Kingdom DVD review

The Forbidden Kingdom***

Regie: Rob Minkoff (The Lion King , Stuart Little)

Met Jackie Chan, Jet Li, Yifei Liu, Bingbing Li, Michael Angarano, Collin Chou, Morgan Benoit, …

Speeltijd: 113′

Ga kijken als je hield van Stardust****.

Koop The Forbidden aan de beste online prijs bij Azur!

Het verhaal: Een jongen met een bijzondere fascinatie voor Oosterse gevechtsfilms wordt door een magische staf op een avontuurlijke reis genomen, nadat hij wordt aangevallen en bewusteloos achterblijft door een groepje herrieschoppers…

volledig cast van The Forbidden Kingdom in posters
volledig cast van The Forbidden Kingdom in posters

Ons verdict: The Forbidden Kingdom ging onder het cinemapubliek vooral de ronde door de strakke samenwerking met Jet Li en Jackie Chan, met andere woorden new blood vs. old skool martials arts ! Het resultaat mag er zeker wezen: in de vechtchoreografie zie je de snelle stoten van Jet Li gecombineerd met dat humoristisch tintje dat we kennen van Jackie Chan. Verder kun je deze film maar een kinderfilm noemen, die een beetje doet terugdenken aan de Karate Kid films uit de jaren ’80 met iets meer fanatasy erin. Misschien mogen we ook nog de mooie dames in deze film opmerken: Yifei Liu en Bingbing Li zijn een mooie verschijning voor het oog.

Kortom, geen aanrader voor in de cinema te zien, maar zeker de moeite om thuis met de familie te bekijken. Onderaan kan je één van de beste vechtscènes uit de film bekijken:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter