MoviePulp

Stardust review

Poster van StardustStardust****

Regie: Matthew Vaughn (Layer Cake****, Thor)

Met Robert De Niro, Claire Danes, Michelle Pfeiffer, Charlie Cox, Sienna Miller, Kate Magowan, David Kelly, Peter O’Toole, Ian McKellen

Speeltijd: 130′

Ga kijken als hield van originele fantasyfilms zoals Hook**** en Willow***.

Vergelijk prijzen van Stardust online op Kelkoo!

Het verhaal: Stardust is een origineel sprookje waarin een jongeman Tristan (Charlie Cox) op zoek gaat naar een vallende ster voor zijn vlam Victoria (Sienna Miller). Daarvoor dient hij de Muur over te steken naar de magische stad Stormhold. Zonder dat hij het weet, komt hij verwikkeld in een strijd tegen heksen, schippers, prinsen, sterren en de eeuwige jeugd.

Claire Danes en Charlie Cox in Stardust

Ons verdict: Stardust is de 2de film van de Britische regisseur Matthew Vaughn. Zijn debuutfilm Layer Cake, een gangsterfilm vol intriges en verrassingen, brak potten in de UK en gaf de eerste kansen aan acteertalent zoals Daniel Craig en Sienna Miller. Stardust is op verschillende vlakken weer een voltreffer van de regisseur. Als je denkt dat deze film alleen maar het succes van Lord of The Rings wil evenaren, dan krijg je de verkeerde indruk. Het origineel sprookje zit boordevol verrassingen en een zalige portie humor. Steracteurs zoals Robert De Niro, Michelle Pfeiffer en Claire Danes laten dingen zien die ze nog nooit hebben gedaan. De special effects in de film zijn ook origineel en op verschillende vlakken baanbrekend (bvb. de scène waarin Michelle Pfeiffer Mark Strong met een voodoo-pop martelt).

Kortom, hou je van fantasy met een portie humor en originele screenplay? Dan is Stardust zeker de moeite om in digitale kwaliteit in de cinema te bekijken. Onderaan kan je een aantal interviews bekijken van sterren uit de film zoals Michelle Pfeiffer en Charlie Cox.

Over de blogger:

Founder van MoviePulp.be. Science fiction fan met een honger naar de ideale balans tussen structuur en opbouw in films

4 commentaren

 • MoviePulp » Sienna Miller in G.I. Joe on 20 november 2007 at 10:07

  […] Vandaag is bekend gemaakt dat de Britse hottie Sienna Miller de leading female role zal hebben in de nieuwe big budget film G.I. Joe. Paramount en Hasbo hebben haar gekozen vanwege haar sexy femme fatal looks. Ze zal een sexy barones-spion spelen. Regisseur van dienst is Stephen Sommers (The Mummy, The Scorpion King) die geholpen wordt door producers Lorenzo di Bonaventura en Brian Goldner. Voor de leken onder ons, G.I. Joe was destijds populaire speelgoed bij jongeren en ging over een strijd tussen wapenhandelaars Cobra en de militaire eenheid G.I. Joe. G.I. Joe staat voor Global Integrated Joint Operating Entity en is zogezegd gevestigd in Brussel. Momenteel is Sienna Miller op het witte doek te bewonderen in de film Stardust. […]

 • The Forbidden Kingdom DVD review - MoviePulp & other fiction on 11 maart 2009 at 17:28

  […] Ga kijken als je hield van Stardust****. […]

 • The Last Airbender review - MoviePulp & other fiction on 30 juli 2010 at 18:17

  […] kijken als je hield van Stardust en The Golden […]

 • True Religion Outlet on 14 september 2015 at 15:59

  True Religion Outlet

  Greetings! Really beneficial guidance on this informative article!

Deel mee aan de conversatie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.